Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Ple de l’Ajuntament de Rubí dona llum verda al Pla d’equipaments municipals de la ciutat Aquest dimarts també s’ha aprovat l’expedient del contracte de subministrament i manteniment de terminals de radiocomunicacions homologats per la xarxa RESCAT https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

El Ple de l’Ajuntament de Rubí dona llum verda al Pla d’equipaments municipals de la ciutat

Aquest dimarts també s’ha aprovat l’expedient del contracte de subministrament i manteniment de terminals de radiocomunicacions homologats per la xarxa RESCAT

La sessió ordinària del mes de desembre s’ha celebrat aquest dimarts (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres).
La sessió ordinària del mes de desembre s’ha celebrat aquest dimarts (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres)

El Ple de l’Ajuntament de Rubí ha aprovat, amb els vots favorables de l’equip de govern ─integrat pel Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) i En Comú Podem (ECP)─ i els vots contraris d’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), Ciutadans-Partido de la Ciudadanía (Cs), Veïns per Rubí (VR) i l’Alternativa d’Unitat Popular (AUP) el Pla d’equipaments municipals de Rubí (PEMR). Es tracta d’una eina bàsica d’ordenació i planificació del sistema d’equipaments i espais municipals destinats a la prestació de serveis públics, en què es recullen les competències, les disponibilitats, les necessitats de prestació de serveis de qualitat i la proposta d’inversions per adequar i optimitzar els equipaments existents o crear-ne de nous.

L’objectiu principal d’aquest document és donar a conèixer a la ciutadania el mapa d’edificis adreçats a prestar serveis públics, definir-los, estructurar-los i planificar el desenvolupament futur de la xarxa d’equipaments atenent a les necessitats presents i futures.

Actualment, la ciutat compta amb un total de 178 equipaments municipals. D’aquests, 109 són de titularitat pública, 51 són privats i 18 més pertanyen a altres administracions.

El Pla pretén facilitar la planificació dels diferents usos dels equipaments, fent possible una xarxa que s’anticipi a les necessitats i que es converteixi en un model sostenible, inclusiu, equitatiu, eficaç i eficient, tot atenent a criteris de qualitat.

 

Millora de la xarxa RESCAT

Aquest dimarts, s’han aprovat per unanimitat els plecs i l’expedient del contracte de subministrament i manteniment, en règim d’arrendament amb opció de compra i per lots, de prop de 130 terminals de radiocomunicacions homologats per la xarxa RESCAT. Aquest és un sistema dissenyat per proporcionar cobertura, tant en nuclis de població com en entorns rurals, als cossos i col·lectius professionals implicats en la seguretat i les emergències a Catalunya, com ara la Policia Local i el servei de Protecció Civil de Rubí.

La xarxa de Radiocomunicacions d'Emergències i Seguretat de Catalunya (RESCAT), propietat de la Generalitat, permet millorar el rendiment, l’eficàcia i l’operativa de tots els recursos del país que treballen en els àmbits de la seguretat i les emergències.

El contracte també preveu el subministrament d’un armari tècnic per a la custòdia i càrrega d’aquests terminals.

També en l’àmbit de contractació, s’ha acordat excloure de la licitació dels serveis de neteja dels col·legis públics i altres dependències municipals una de les empreses que s’hi havia presentat, al no haver obtingut la puntuació mínima exigida en la clàusula 7 del PCAP per a poder continuar en la licitació (vots a favor de l’equip de govern i abstencions la resta de grups); i proposar a l’òrgan de contractació que acordi declarar el caràcter confidencial de diversos apartats de la documentació presentada per una de les licitadores (vots a favor de l’equip de govern i ERC i abstenció de Cs, VR i l’AUP).  

 

Altres tràmits

Durant la sessió ordinària corresponent al mes de desembre, s’han aprovat els preus privats per a la prestació de serveis a la piscina municipal de Can Rosés per a l'any 2023 (vots a favor de l’equip de govern i VR i abstenció d’ERC, Cs i l’AUP); s’ha validat per unanimitat el pagament del reequilibri econòmic de la concessió amb el Club Natació Rubí per la gestió de la piscina coberta de Can Rosés en referència a la temporada esportiva 2020-2021 amb motiu de la COVID-19; s’ha donat llum verda a l’aportació financera en compliment del Conveni Urbanístic del 29 de juliol de 2002 (vots a favor de l’equip de govern i abstenció d’ERC, Cs, VR i l’AUP); i s’ha acordat denegar la sol·licitud d’augment de tarifa de l’empresa Truyols Serveis Funeraris S.A. per unanimitat.

D’altra banda, també s’ha aprovat per unanimitat possibilitar que s’esmeni un error material en l’adjudicació del lot 1 – urbanístic del Pla d’Ordenació Urbana Municipal (POUM).

Aquest dimarts també s’ha donat compte al Ple del nomenament de María Mas Arrufat com a personal eventual de confiança per exercir d'assessora amb funcions de Cap de Gabinet; i de l'Informe sobre l’execució pressupostària corresponent al tercer trimestre de l’exercici 2022.

A l’inici del ple, s’ha fet un minut de silenci en record de les darreres dones víctimes de violència masclista: dona amb nom no conegut, de 56 anys (Mazarrón, Múrcia), dona amb nom no conegut, de 67 anys (Madrid) i Ángela, de 48 anys (Albacete).

Objectius de Desenvolupament sostenible

Etiquetes