Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Ple de l’Ajuntament de Rubí aprova inicialment el pressupost de la corporació per a l’any 2018 Els comptes, que ascendeixen a 79, 2 milions d’euros, responen als objectius de ciutat de l’equip de govern https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

El Ple de l’Ajuntament de Rubí aprova inicialment el pressupost de la corporació per a l’any 2018

Els comptes, que ascendeixen a 79, 2 milions d’euros, responen als objectius de ciutat de l’equip de govern

El pressupost per a l’exercici 2018 s’ha aprovat inicialment a la sessió ordinària corresponent al mes de desembre .
El pressupost per a l’exercici 2018 s’ha aprovat inicialment a la sessió ordinària corresponent al mes de desembre

El Ple de l’Ajuntament de Rubí ha aprovat de manera inicial el pressupost del consistori per a l’exercici 2018, dotat amb 79.197.122,49 euros. Els comptes han rebut el suport de l’equip de govern ─Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) i regidor no adscrit Sergi Garcia─, Ciutadans-Partido de la Ciutadanía (C’s), el Partit Popular (PP) i els regidors no adscrits José Manuel Mateo i Maria Dolores Marín. En canvi, Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), l’Alternativa d’Unitat Popular (AUP), Iniciativa per Catalunya Verds (ICV), el Partit Demòcrata Europeu de Catalunya (PDECAT) i Veïns per Rubí (VR) hi han votat en contra.

El pressupost plantejat per l’equip de govern té presents les prioritats del seu projecte de ciutat: proximitat i transparència; atenció a les persones, especialment a les més necessitades; ocupació i reactivació econòmica, i qualitat de l’espai públic. Es tracta d’uns comptes socials, orientats a garantir les necessitats bàsiques de la ciutadania, parant especial atenció a les persones i famílies que han sortit més malmeses de la crisi econòmica.

Durant el 2018, les polítiques d’habitatge veuran ampliat el seu pressupost un 60%. Es compraran habitatges que es destinaran a pisos d’emergència i s’incentivarà el lloguer social. En total, la dotació puja a gairebé 1,5 milions d’euros. En aquest àmbit, també es reformularà la figura de la societat municipal PROURSA i s’adequarà la seva plantilla, consolidant-la com a Servei d’Habitatge Municipal.

A nivell social també s’incrementaran les ajudes de menjador; s’aportarà més de 600.000 euros a la Font del Ferro amb l’objectiu de consolidar les noves línies d’activitat, permetent la contractació de més persones amb discapacitat i de personal tècnic; s’oferirà més suport a entitats de col·lectius amb diversitat funcional, i es donarà continuïtat a l’Oficina d’Atenció a la Diversitat Funcional.

Els comptes per a l’any vinent tenen molt present el reconeixement de Rubí com a Ciutat Amiga de la Infància, aportant recursos per desplegar, entre d’altres, el Pla Estratègic d’Infància i l’ampliació de l’oferta dels patis oberts.

En l’àmbit educatiu, s’activarà l’Oficina Municipal d’Escolarització (OME) i s’impulsarà una nova línia de subvencions per a les AMPAs per facilitar l’accés a materials, la conciliació familiar i nous projectes de reforç escolar.

També s’oferirà més suport en polítiques d’igualtat, doblant els recursos tècnics destinats a l’assistència psicològica de les dones.

S’incrementaran els ajuts socials esportius, s’incentivaran les accions de promoció de l’esport, s’invertirà en millores a instal·lacions esportives i en iniciatives com el programa ‘Esport per a tothom’ o els Premis de l’Esport, entre d’altres.

La cultura és un altre dels àmbits que veurà ampliada la seva dotació pressupostària. Rubí ja ha estat epicentre del reconeixement cultural nacional amb la celebració dels Premis Nacionals de Cultura, i es buscarà continuar aconseguint reptes de qualitat, de la mà de les entitats de la ciutat.

L’Ajuntament també consolida el seu creixement pressupostari pel desenvolupament econòmic de la ciutat. Així, es buscarà el suport d’altres administracions per aconseguir, entre tots, tirar endavant projectes d’inversió que millorin els polígons industrials. El projecte estratègic Rubí Brilla tornarà a ser un dels destacats al pressupost, amb l’objectiu d’incentivar, encara més, la seva acció amb les escoles i equipaments esportius, lluitant contra la pobresa energètica i construint els pilars d’eficiència de Rubí com a ciutat intel·ligent.

L’espai públic és un altre dels eixos centrals d’aquest pressupost. Així, es reforçaran els programes pressupostaris vinculats a la millora de l’espai públic, amb nous contractes de manteniment urbà, zones d’esbarjo de gossos, urbanització i polígons. També s’impulsaran les licitacions que permetran millorar els serveis de Parcs i Jardins i la gestió de residus i neteja viària ─aquests contractes contemplaran clàusules socials─.

Totes aquestes actuacions es podran materialitzar gràcies a la proposta de millora de la maquinària interna municipal. En aquest sentit, augmenta el Capítol 1 del pressupost: a banda de les millores ja iniciades aquest 2017 de valoració de llocs de treball de la plantilla, el pressupost també preveu una major dotació per a la cobertura de vacants, prioritzant la Policia Local, Serveis Centrals, Serveis Territorials, Serveis Socials i altres departaments, com ara el reforç del servei de Comerç, clau en la gestió de l’ampliació i millora de l’illa de vianants.

Amb l’objectiu que els treballadors i treballadores municipals puguin treballar en les millors condicions possibles i amb les eines òptimes per obtenir una organització municipal de proximitat, moderna i eficient, s’incrementarà la dotació pressupostària per inversions destinades a renovació i modernització d’equips informàtics, que permetran la implantació de l’administració electrònica, la licitació telemàtica vinculada a la contractació pública i el tractament de dades de la plataforma de bon govern i transparència.

Per últim, cal remarcar la partida destinada al pressupost participatiu, dotada amb 200.000 euros, que es destinarà a obres i actuacions que prioritzin els membres del Consell dels Infants i les entitats de la ciutat.

Altres tràmits
Durant la sessió plenària ordinària corresponent al mes de desembre de 2017 també s’ha donat compte d’una vintena de decrets d’Alcaldia o de regidors delegats i s’ha aprovat la liquidació del transport urbà amb els vots a favor de l’equip de govern, C’s, PP i els regidors no adscrits José Manuel Mateo i Maria Dolores Marín. La resta de forces s’han abstingut.

També s’ha aprovat la modificació del punt 3r del cartipàs municipal en relació a la convocatòria i composició de les comissions informatives permanents i canvi en el sistema de votació. Equip de govern, C’s, PP i regidors no adscrits José Manuel Mateo i Maria Dolores Marín hi han votat a favor; AUP, ICV, PDECAT i VR s’han abstingut i ERC hi ha votat en contra.

Finalment, s’ha retirat l’aprovació de la licitació del contracte de servei de recollida de les diferents fraccions de residus municipals i el servei de neteja viària.