Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Ple de l’Ajuntament de Rubí aprova el cartipàs municipal L’estructura tècnica del Consistori està formada per una gerència i quatre àrees: Desenvolupament Econòmic Local, Serveis Centrals, Serveis a les Persones i Serveis Territorials https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

El Ple de l’Ajuntament de Rubí aprova el cartipàs municipal

L’estructura tècnica del Consistori està formada per una gerència i quatre àrees: Desenvolupament Econòmic Local, Serveis Centrals, Serveis a les Persones i Serveis Territorials

A la sessió d’aquest dijous, els nous regidors del Ple municipal han ocupat el seu lloc a la sala Enric Vergés.
A la sessió d’aquest dijous, els nous regidors del Ple municipal han ocupat el seu lloc a la sala Enric Vergés

El Ple de l’Ajuntament de Rubí ha aprovat, en una sessió extraordinària celebrada aquest dijous, el nou cartipàs municipal. Entre d’altres qüestions, s’ha donat compte de les responsabilitats polítiques que assumiran cadascun dels sis regidors de l’equip de govern. Els diferents grups també han determinat per unanimitat la periodicitat de les sessions plenàries de l’Ajuntament de Rubí, que durant aquest mandat es continuaran celebrant el darrer dijous de cada mes.

El Ple ha donat llum verda, amb els vots favorables del Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC), Ciutadans (C’s) i Convergència i Unió (CiU) i l’abstenció del Partit Popular (PP), a la creació dels llocs de treball reservats a personal directiu. Així, l’estructura tècnica del Consistori estarà formada per un gerent, que cobrarà 70.000 euros anuals, i quatre caps d’àrea, amb una retribució anual de 60.000 euros cadascun. L’equip de govern ha decidit rebaixar els sous d'alguns d’aquests càrrecs directius. De manera provisional, fins que es convoquin els concursos públics per designar aquests llocs de treball, quatre d’aquests cinc càrrecs estaran coberts per personal de la plantilla municipal.

Paral·lelament, C’s, CiU i PP també han donat el seu vist-i-plau a la proposta feta per l’equip de govern (PSC) en relació als assessors de govern i els dels grups municipals. La resta de formacions han votat en contra d’aquest punt. La portaveu del grup municipal del PSC, Maria Mas, ha explicat que es mantenen els tres assessors de govern ─amb una retribució anual de 39.000 euros cadascun i amb una dedicació de 37,5 hores setmanals─ i un assessor per a cada grup municipal ─amb un sou de 15.000 euros anuals cadascun i una dedicació parcial de 18,75 hores setmanals─ establerts al mandat anterior. “Creiem que la figura de l’assessor de govern és absolutament imprescindible. Governar no significa únicament assistir als plens. A banda de les tasques legislatives, també cal dur a terme tasques de gestió i d’atenció directa a les entitats i a la ciutadania”, ha assegurat Mas. Alguns dels grups municipals han anunciat que renunciaran a la figura de l’assessor, entre ells el mateix PSC, Alternativa d’Unitat Popular (AUP) i Veïns per Rubí (VR).

Durant la sessió plenària també s’ha aprovat, amb les abstencions d’Iniciativa per Catalunya-Verds (ICV) i de VR i els vots en contra de l’AUP, l’establiment del règim de dedicacions, retribucions i assistències dels membres de la Corporació, així com l’assignació de la dotació econòmica als grups polítics municipals. En aquest sentit, s’ha establert que l’alcaldessa i els regidors delegats exerceixin els seus càrrecs amb dedicació exclusiva, amb unes retribucions de 55.000 euros anuals per a l’alcaldessa i de 50.400 euros anuals per als regidors delegats. Els portaveus dels grups polítics municipals exerciran els seus càrrecs amb una dedicació parcial del 50% i unes retribucions de 32.000 euros anuals. També s’ha assignat als grups municipals una dotació econòmica de caràcter mensual integrada per un component fix ─idèntic per a tots els grups─ de 1.425 euros, i un altre de variable, de 475 euros per regidor. Maria Mas ha assegurat que “són sous inferiors al que estableix la Llei d’estabilitat pressupostària i la Federació de Municipis de Catalunya. Des de l’equip de govern entenem la situació actual i per això hem decidit mantenir l’assignació dels grups municipals”.

Entre d’altres qüestions, en el marc d’aquest Ple extraordinari ─el primer del mandat─ també s’ha donat compte del nomenament dels quatre tinents d’alcaldia: Maria Mas, Moisés Rodríguez, Rafael Güeto i Marta Garcia.