Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Ple de l’Ajuntament de Rubí aprova de manera definitiva el pressupost per a l’exercici 2017 Tots els grups polítics han mantingut el mateix sentit del vot que en l’aprovació inicial dels comptes, que ascendeixen a més de 75 milions d’euros https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

El Ple de l’Ajuntament de Rubí aprova de manera definitiva el pressupost per a l’exercici 2017

Tots els grups polítics han mantingut el mateix sentit del vot que en l’aprovació inicial dels comptes, que ascendeixen a més de 75 milions d’euros

El pressupost ha estat aprovat de manera definitiva en el marc d’un Ple extraordinari.
El pressupost ha estat aprovat de manera definitiva en el marc d’un Ple extraordinari

El Ple de l’Ajuntament de Rubí ha aprovat de manera definitiva el pressupost per a l’any 2017, que ascendeix a més de 75 milions euros. Els comptes han rebut el suport de l’equip de govern ─integrat pel Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) i el regidor Sergi García─, de Ciutadans-Partido de la Ciudadanía (C’s), dels regidors no adscrits José Manuel Mateo i María Dolores Marín i del Partit Popular (PP). La resta de formacions ─Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), l’Alternativa d’Unitat Popular (AUP), Iniciativa per Catalunya Verds (ICV), el grup municipal de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) i Veïns per Rubí (VR)─ hi han votat en contra. Tots els grups han mantingut el sentit del vot que van emetre a l’aprovació inicial dels comptes. 

Durant el període d’exposició pública, la proposta de pressupost va rebre al·legacions d’ERC i de VR, que han estat desestimades atenent a un informe de la Intervenció, que fixa que en cap cas suposen vicis que declaren la nul·litat per aquest pressupost.

Pressupost progressiu
Els comptes, que ascendeixen als 75.181.501,99 euros, marquen com a prioritats els serveis a les persones i el manteniment de l’espai públic.

Pel que fa als serveis a les persones, en dos anys, s’han incrementat un 35% les partides destinades a persones i famílies amb diversitat funcional i també ha augmentat un 47% el pressupost destinat a famílies vulnerables. En l’àmbit educatiu, s’incrementen les ajudes en material escolar per a estudiants amb pocs recursos. Pel que fa a l’esport, s’ha augmentat la partida destinada al manteniment d’instal·lacions esportives i a l’organització d’esdeveniments i es continuarà ajudant amb beques esportives aquells joves que vulguin practicar esport i que necessiten ajudes per poder fer-ho. Paral·lelament, s’incrementa en un 6% la partida destinada a cultura. El pressupost també contempla la incorporació d’un treballador social per a la gestió de l’acompanyament a les persones amb problemes d’habitatge i en qüestions de pobresa energètica.

També es reforça la lluita contra l’atur i la recerca de feina, amb un increment en un 35% de la partida destinada al foment de l’ocupació. El pressupost també augmenta un 70% les partides dedicades a projectes estratègics de desenvolupament econòmic local, amb una progressió, en dos anys, del 39% pel que fa a la inversió per afavorir l’ocupació.

Pel que fa al manteniment de l’espai públic, el pressupost contempla la tramitació d’un nou contracte de neteja, vinculat al Pla Local de Gestió de Residus, així com un increment d’un 10% de la partida destinada al manteniment de la ciutat, entre d’altres.

La sessió extraordinària d’aquest dimarts també ha servit perquè el Plenari prengués coneixement de la baixa del grup municipal de C’s dels regidors José Manuel Mateo i María Dolores Marín, que han passat a ser regidors no adscrits. Per aquest motiu, la distribució dels diferents edils a la Sala de Plens s’ha vist modificada.