Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Ple de desembre posa fi a la zona blava a Rubí L’última sessió plenària de l’any també ha servit per iniciar el procés per a la nova contractació del servei públic de transport col·lectiu de viatgers https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

El Ple de desembre posa fi a la zona blava a Rubí

L’última sessió plenària de l’any també ha servit per iniciar el procés per a la nova contractació del servei públic de transport col·lectiu de viatgers

El ple corresponent al mes de desembre s’ha celebrat de forma telemàtica (foto: Ajuntament de Rubí).
El ple corresponent al mes de desembre s’ha celebrat de forma telemàtica (foto: Ajuntament de Rubí)

El Ple de l’Ajuntament de Rubí ha aprovat inicialment la memòria per modificar el servei públic d’estacionament limitat i controlat de vehicles a la via pública, sota control horari, mitjançant la conversió de les places d’aparcament de zona blava de pagament, en places d’aparcament de zona taronja gratuïtes. El tràmit ha prosperat amb els vots a favor de l’equip de govern, format pel Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) i En Comú Podem (ECP), i el grup municipal de Ciutadans - Partido de la Ciudadanía (C’s). L’Alternativa d’Unitat Popular (AUP) i Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) s’hi han abstingut. Només hi ha votat en contra el grup municipal de Veïns per Rubí (VR). Igualment, el Ple també ha acordat resoldre el contracte de concessió de la gestió del servei d’estacionament limitat i controlat a la via pública sota control horari al municipi que es va formalitzar el 2016 amb l’empresa Dornier. En aquest cas, totes les formacions han repetit el sentit del seu vot, tret de VR que en aquest cas s’ha abstingut.

Així, el Ple ha posat fi a la zona d’estacionament de pagament, coneguda com zona blava, que passarà a ser zona taronja, gratuïta i de rotació. L’objectiu és que el canvi sigui efectiu el mes de febrer de l’any vinent i la ciutadania hi podrà estacionar el vehicle sense cap cost durant 90 minuts. La mesura forma part del Pla de reactivació de ciutat i va en la línia del que marca el Pla de Mobilitat urbana Sostenible de la ciutat.

També en relació a la mobilitat, el Ple ha aprovat l’inici de l’expedient per a la contractació del servei públic de transport col·lectiu de viatgers de Rubí, amb un pressupost base de licitació de 50.582.711,44€ pels 10 anys de vigència que tindrà el contracte. Els vots favor de l’equip de govern també han servit per tirar endavant el plec de clàusules administratives particulars i el plec de prescripcions tècniques elaborats per a la contractació del servei públic de transport col·lectiu de viatgers de Rubí. La resta de formacions s’hi han abstingut.

Plantilla municipal
Totes les forces polítiques amb representació al Ple municipal han aprovat unànimement les bases generals dels processos selectius per a la provisió de places incloses en l’oferta pública d’ocupació extraordinària que s’emmarquen en el Pla d’Ordenació de Recursos Humans (PORH) per reduir la temporalitat de la plantilla municipal i consolidar-ne els llocs de treball. El text certifica que els processos selectius garantiran el compliment dels principis d'igualtat, mèrit, capacitat i publicitat i que el contingut de les proves guardaran relació amb els procediments, tasques i funcions habituals dels llocs de treball objecto de cada convocatòria. En la fase de concurs podrà valorar-se, entre altres els mèrits, el temps de serveis prestats en les Administracions Públiques i l'experiència en els llocs de treball que es convoquin.

També s’han aprovat unànimement els acords adoptats per la Mesa General de Negociació, ratificant els acords presos en Mesa Sectorial de Seguretat, que canvien els “Pactes de la mesa sectorial de seguretat referits a l’Acord de condicions comunes de l’Ajuntament de Rubí” de l’actual Acord de les Condicions de treball del personal funcionari de l’Ajuntament de Rubí. El nous pactes aprovats inclouen el Pacte de la Mesa Sectorial de Seguretat Referit a les condicions comunes de l’Ajuntament de Rubí, l’acord de mesures organitzatives i econòmiques contra l’absentisme,  els acords sobre l’assignació de servei extraordinari, l’acord per incentivar el gaudiment de les vacances fora dels mesos de juliol i agost i l’acord sobre les Normes d’Acompanyament del Quadrant anual de la Policia Local.

L’últim Ple de l’any ha aprovat inicialment el reglament del Servei de promoció i gestió d’habitatges amb els vots a favor de l’equip de govern i l’AUP i l’abstenció de la resta de forces polítiques del plenari. Per unanimitat, s’ha aprovat inicialment el reglament orgànic del Consell Municipal de Solidaritat i Cooperació Internacional per al Desenvolupament i l’adhesió a l’Aliança Educació 360. 

Mocions
En l’apartat de mocions, la junta de portaveus ha acordat prèviament a la sessió el suport de tots els grups municipals a la proposta d’ERC per promoure el consum responsable i l’economia local. El text compromet a fer un estudi dels hàbits de consum dels rubinencs i les rubinenques per identificar els nous comportaments derivats de la pandèmia per oferir formació i serveis acurats al teixit comercial. La moció també preveu incorporar i prioritzar en la presa de decisions a les diferents associacions, entitats i el teixit empresarial i comercial de la ciutat a l’hora d’organitzar campanyes i iniciatives de dinamització comercial.

També s’ha acordat per junta de portaveus el text de l’AUP pel foment de l’ús d’envasos reutilitzables al sector de la restauració de la ciutat. La moció proposa la creació d’un grup de treball que s’ha de reunir el gener de 2021 per establir un sistema d’incentius o recompenses per l’ús d’envasos retornables o reutilitzables al sector de la restauració local.

Finalment, ha tirat endavant pràcticament per unanimitat -només l’AUP s’hi ha abstingut- la proposta de C’s per a la creació d’un espai municipal de coworking. El Ple s’ha compromès a crear una àrea municipal de Coworking que serveixi com a eina d'avaluació del treball col·laboratiu per incrementar la productivitat del teixit comercial i empresarial, així com espais físics per a ajudar als nous emprenedors a desenvolupar els seus projectes a Rubí.

En canvi, no ha prosperat la moció d’ERC per declarar el cap de l'estat espanyol, Felip VI de Borbó, persona non grata a Rubí. Hi ha votat en contra l’equip de govern i C’s. ERC i l’AUP hi han votat a favor i VR s’hi ha abstingut. Tampoc ha tirat endavant la proposta de l’AUP per crear una empresa pública mercantil de titularitat exclusivament municipal que gestioni els serveis que actualment l’Ajuntament té externalitzats. Hi han votat en contra l’equip de govern i C’s. VR i ERC s’hi han abstingut.

A l’inici del ple, s’ha fet un minut de silenci en record de Soledad Rey Valverde de 59 anys (Gondomar, Pontevedra), la darrera víctima fins ara de la violència masclista a Espanya.

Etiquetes