Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Ple aprova una modificació del Pla parcial de La Llana amb la voluntat d’adaptar-lo a la realitat econòmica actual La primera sessió ordinària del mandat també ha donat llum verda a dues mocions que promouen la transparència a l’administració local https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

El Ple aprova una modificació del Pla parcial de La Llana amb la voluntat d’adaptar-lo a la realitat econòmica actual

La primera sessió ordinària del mandat també ha donat llum verda a dues mocions que promouen la transparència a l’administració local

Aquest dijous s’ha celebrat el primer ple ordinari d’aquest mandat.
Aquest dijous s’ha celebrat el primer ple ordinari d’aquest mandat

El Ple municipal ha aprovat aquest dijous de manera definitiva, amb els vots favorables de tots els grups municipals, una modificació puntual de les normes urbanístiques del Pla parcial del Sector U “La Llana” que té com a voluntat adequar aquest planejament a la realitat econòmica actual. Segons aquesta modificació, a les parcel·les amb una superfície igual o superior a 6.000 m2 amb edificis existents es permetrà, com a excepció, desenvolupar-hi més d’una activitat, és a dir, la compartició de les naus.

Quan l’INCASÒL va promoure el Sector U a principis dels anys 90, es va establir que les parcel·les haurien de tenir una superfície mínima de 3.000 m2, amb la qual cosa s’afavoria la instal·lació a La Llana d’empreses mitjanes o grans. Però la normativa impedia que, per molt gran que fos una nau industrial, s’hi pogués desenvolupar més d'una activitat. En el context de crisi actual, això podia arribar a suposar un llast per a algunes companyies que han vist reduïda la seva activitat i que ja no necessiten disposar de tant espai. Fins ara, l’única manera que tenien aquestes empreses de poder compartir la seva nau amb altres activitats era enderrocar-la per poder dividir posteriorment el terreny.

Aquesta situació canviarà amb l’acord aprovat aquest dijous ja que estableix que, en el cas de les parcel·les amb un superfície igual o superior a 6.000 m2 i edificis existents, s’hi podrà desenvolupar més d’una activitat sempre i quan cadascuna d’elles disposi d’una superfície mínima de sòl de 3.000 m2 ─d’aquesta manera es respecta la dimensió de parcel·la mínima vigent─.

Acords a favor de la transparència
La sessió plenària d’aquest dijous també ha estat marcada per l’aprovació de dues mocions relacionades amb la transparència. La primera d’aquestes propostes, presentada per Junta de portaveus, estableix tot un seguit de mesures per facilitar que Rubí Serveis Audiovisuals pugui emetre tots els plens municipals en streaming i oferir posteriorment la seva gravació, de manera que el contingut de les sessions sigui accessible al màxim nombre de ciutadans.

La segona moció, presentada per Ciutadans-Partido de la Ciudadanía (C’s), Alternativa d’Unitat Popular (AUP) i Convergència Democràtica de Catalunya (CDC), formula fins a una dotzena de propostes per promoure la transparència a l’administració local. Entre aquestes accions, figuren la creació d’una Comissió informativa de transparència i bon govern, iniciar el procés per revisar el Reglament Orgànic Municipal (ROM), establir la celebració anual d’un Ple extraordinari sobre l’estat de la ciutat o crear seccions especials al web de l’Ajuntament amb les mocions presentades a les sessions plenàries i el seguiment dels precs i preguntes realitzats pels grups municipals.

La moció ha estat aprovada per tots els grups a excepció d’Iniciativa per Catalunya Verds (ICV), que ha optat per l’abstenció. De la seva banda, la formació al govern, el Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC), li ha donat suport després de negociar la retirada d’un dels punts. La portaveu d’aquest grup i 1a tinenta d’alcaldia, Maria Mas, ha conclòs que “tots els Ajuntaments estan avançant en la transparència i estan entenent que la ciutadania demana que les coses es facin d’una altra manera, però no tots els Ajuntaments ni tots els alcaldes cedeixen la presidència d’aquestes comissions ni accepten que es convoquin Plens extraordinaris d’estat de la ciutat on se’ls pugui interpel·lar directament [...] A Rubí farem un pas endavant en la transparència”.

Mocions amb ampli suport
També s’ha aprovat aquest dijous una moció de Junta de Portaveus per adequar un aparcament provisional en uns terrenys adjacents a l’Escola de Ca n’Alzamora. D’aquesta manera, es donarà servei a les famílies a les hores d’entrada i sortida del centre, i al gruix de la població en l’horari del mercadal setmanal. L’acord inclou la neteja del solar, recentment afectat per un incendi, i l’establiment de mesures perquè no hi aparquin vehicles industrials.

D’altra banda, ha rebut llum verda per unanimitat una proposta d’AUP per garantir el manteniment de les àrees forestals de Rubí amb un doble objectiu: prevenir els incendis i generar llocs de treball. El text proposa crear un Servei de la Natura i la Ruralitat dins l’estructura de l’Ajuntament que pugui desenvolupar un Pla integral de manteniment i gestió de les àrees forestals de Rubí, així com fixar incentius que beneficiïn els propietaris de zones forestals i que fomentin la conservació i la recuperació de l’entorn natural.

L’última moció aprovada també per unanimitat, a proposta de CDC, contempla la dotació econòmica d’un fons social per a beques esportives per a menors d’edat en col·laboració amb les entitats locals; l’establiment d’un reglament d’accés als ajuts que garanteixi que cap menor de Rubí no hagi de renunciar a la pràctica esportiva escolar o federada per culpa de la situació econòmica familiar; i la creació d’un grup de treball entre l’equip de govern i els grups municipals que ajudi a garantir la continuïtat d’aquestes propostes.

Altres punts de l’ordre del dia
La sessió del mes de juliol també ha servit per tirar endavant tot un seguit de tràmits, entre els quals destaca la constitució d’una comissió paritària entre l’Ajuntament i els sindicats per dur a terme el procés de consolidació de la plantilla municipal. L’alcaldessa, Ana María Martínez, ha celebrat “l’acord unànime per reiniciar aquest procés [...] amb la voluntat de transparència i de camí compartit”.

Un altre tràmit que ha passat per la sessió d’aquest mes ha estat el canvi de nom del grup polític municipal de Convergència i Unió (CiU) pel de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC).

En darrer terme cal destacar l’aprovació, amb l’abstenció de CDC, de la proposta de festius locals per al 2016. Seran el 24 de març ─Dijous Sant─ i el 29 de juny ─Festa Major de Sant Pere─.