Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Ple aprova una modificació de crèdit de 455.000 euros per cobrir necessitats indispensables per a la ciutat El tràmit s’ha pogut realitzar després que el Congrés dels Diputats hagi suspès les regles fiscals per al 2020 i 2021 https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

El Ple aprova una modificació de crèdit de 455.000 euros per cobrir necessitats indispensables per a la ciutat

El tràmit s’ha pogut realitzar després que el Congrés dels Diputats hagi suspès les regles fiscals per al 2020 i 2021

El ple extraordinari s’ha celebrat de forma telemàtica (foto: Ajuntament de Rubí).
El ple extraordinari s’ha celebrat de forma telemàtica (foto: Ajuntament de Rubí)

El Ple de l’Ajuntament de Rubí ha aprovat una modificació pressupostària de crèdit extraordinari i suplement de crèdit aquest divendres, en el marc d’una sessió extraordinària i urgent. El tràmit ha rebut els vots afirmatius de l’equip de govern ─integrat pel Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) i En Comú Podem (ECP)─, Ciutadans-Partido de la Ciudadanía (Cs) i Veïns per Rubí (VR), mentre que Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) i l’Alternativa d’Unitat Popular (AUP) s’han abstingut.

A principis d’octubre, i tenint en compte la situació de pandèmia derivada de la Covid-19, el Consell de Ministres va adoptar l’acord de sol·licitar al Congrés dels Diputats que quedés suspès l’acord del Consell de Ministres de l’11 de febrer de 2020 pel qual s’adeqüen els objectius d’estabilitat pressupostària i deute públic per al conjunt d’Administracions Públiques. La crisi sanitària actual suposa una situació d’emergència extraordinària que s’ajusta al que diu tant l’article 135.4 de la Constitució Espanyola com l’article 11.3 de la Llei Orgànica d’Estabilitat Pressupostària i Sostenibilitat Financera.

Així, en el moment en què s’aprovi la suspensió, els objectius d’estabilitat i deute públic i la regla de la despesa ─aprovats també pel Govern l’11 de febrer─ són inaplicables. Paral·lelament, el Congrés dels Diputats ha considerat per majoria absoluta que ens trobem davant una situació d’emergència extraordinària que motiva la suspensió de les regles fiscals. Per tant, aquestes han quedat suspeses pel 2020 i pel 2021.

Això beneficia l’Ajuntament de Rubí en dos aspectes. D’una banda, un cop finalitzi el 2020, el Pla d’estabilitat financera aprovat l’any 2019 quedarà automàticament sense efecte, al no haver de complir la regla de la despesa per a aquest 2020. I, de l’altra, ofereix l’oportunitat de fer servir els romanents de tresoreria congelats des de l’any 2012 per la Llei Montoro.

En aquest sentit, el Ple del Consistori rubinenc ha aprovat una modificació pressupostària per poder disposar de part del romanent de tresoreria i cobrir necessitats que resulten indispensables per a la ciutat, contribuint a la seva recuperació econòmica i social.

La modificació ascendeix a 455.683,24 euros, que es repartiran en diferents serveis per cobrir diversos projectes. L’equip de govern ha prioritzat les diferents inversions que havien quedat sense dotar econòmicament. Així, es destinaran 55.737,65 euros al Servei d’Informàtica per fer les inversions necessàries per donar continuïtat al teletreball per al personal de l’Ajuntament i per dotar de connectivitat d’Internet a l’equipament de La Cruïlla, que aquest curs ha d’acollir el Servei Local de Català; 65.000 euros al Servei de Sostenibilitat i Medi per la millora de les zones d’esbarjo per a gossos, millora als horts municipals i neteja de torrents; 35.000 euros al Servei d’Esports per canviar el paviment de la pista esportiva del Parc de la Pau i la Natura; 70.275 euros al Servei de Manteniment per a la instal·lació de tanques perimetrals en places i parcs, millora dels equipaments municipals i per la compra de mobiliari del parc de Sant Muç; 4.518,55 euros al Servei de Comunicació per comprar material necessari per al desenvolupament de les seves tasques; 1.075 euros al Servei de Ciutadania per la compra d’elements per a la cuina de La Cruïlla, amb l’objectiu de donar continuïtat als cursos que s’hi realitzen; 5.000 euros al Servei de Mobilitat per la compra de separadors de carril bici i miralls de trànsit; 11.100 euros al Servei de Projecció de la Ciutat per a inversions en punts d’informació a la ciutat; 70.987,11 euros al Servei de Relacions Ciutadanes i Proximitat per la compra d’eines i materials per als plans d’ocupació i les agents cíviques; 16.873 euros al Servei de Comerç per a la millora de l’equipament del Mercat Municipal; 16.990,44 euros per a Rubí Forma per la compra de material per al desenvolupament dels diferents cursos que imparteix; i diverses inversions a les escoles municipals: 38.320 euros a edRa per a inversions en material pel desenvolupament de cursos; 42.320,27 euros a l’Escola de Música per material per donar classes i per la compra de dos pianos que van guanyar un dels processos participatius; i 22.486,22 euros a l’Escola Bressol La Bruna pel canvi del terra de l’equipament.

A l’inici del ple, s’ha fet un minut de silenci en record de les darreres dones víctimes de violència masclista: Yolanda, de 42 anys (Sabadell); Remedios, de 32 anys (Secar de la Real, Illes Balears); i Peggy, de 49 anys (Lloret de Mar).

Etiquetes