Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Ple aprova el text refós del Pla especial d’extractives de Rubí Amb la validació d’aquest document, el pla queda llest per rebre el vistiplau de la Comissió Territorial d’Urbanisme de Barcelona el proper 4 d’octubre https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

El Ple aprova el text refós del Pla especial d’extractives de Rubí

Amb la validació d’aquest document, el pla queda llest per rebre el vistiplau de la Comissió Territorial d’Urbanisme de Barcelona el proper 4 d’octubre

Tots els grups han votat a favor del text refós.
Tots els grups han votat a favor del text refós

El Ple de l’Ajuntament de Rubí ha aprovat aquest dimarts el text refós del Pla especial de regulació d’activitats extractives i la seva restauració amb els vots favorables de tots els grups municipals. Un cop validat, el document es tornarà a enviar a la Comissió Territorial d’Urbanisme de Barcelona per tal que el pugui aprovar en una sessió prevista per al proper 4 d’octubre.

L’aprovació d’aquest text arriba després que, el passat mes de juliol, la Comissió Territorial d’Urbanisme de Barcelona decidís suspendre el pla especial al·legant motius de caràcter tècnic i condicionés el seu vistiplau a l’emissió d’un informe favorable per part de l’Agència de Residus de Catalunya (ARC). El document que s’ha votat aquest dimarts s’acompanya de l’informe preceptiu i incorpora les modificacions demanades per l’ARC. Es tracta de canvis poc substancials que no afecten els continguts fonamentals del pla.

El Pla especial de regulació d’activitats extractives i la seva restauració és un document de gran transcendència per al futur de Rubí. És per això que l’alcaldessa, Ana María Martínez, s’ha manifestat molt satisfeta per l’aprovació unànime del text refós. Com ha remarcat, “la nostra ciutat necessitava un pla de regulació d’activitats extractives [...], era necessari no pagar més peatges i poder millorar la nostra qualitat de vida. Necessitàvem acompanyar aquesta iniciativa de la Plataforma Rubí sense Abocadors i poder regular futures activitats extractives”. Martínez ha recordat que es tracta d’“un pla molt restrictiu, entenem que la ciutat no es pot permetre segons quin tipus d’activitats”.

Durant la sessió d’aquest dimarts, han abundat les paraules d’agraïment dels grups municipals cap a l’equip redactor del pla i, molt especialment, cap als integrants de la Plataforma Rubí sense Abocadors. L’alcaldessa també ha volgut fer extensiu aquest reconeixement als representants polítics que van formar part de la corporació durant l’anterior mandat i als diferents departaments de la Generalitat, dels quals n’ha destacat l’acompanyament en els darrers mesos.