Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Ple aprova definitivament el finançament del Pla d’inversions 2018 A la sessió extraordinària celebrada aquest divendres, Albert Giménez ha pres possessió com a nou regidor de l’Alternativa d’Unitat Popular https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

El Ple aprova definitivament el finançament del Pla d’inversions 2018

A la sessió extraordinària celebrada aquest divendres, Albert Giménez ha pres possessió com a nou regidor de l’Alternativa d’Unitat Popular

Primera sessió plenària del nou curs polític.
Primera sessió plenària del nou curs polític

El Ple de l’Ajuntament de Rubí ha aprovat aquest divendres de manera definitiva la modificació de crèdit necessària per executar el Pla d’inversions financerament sostenible 2018, després de desestimar les dues al·legacions presentades pel grup municipal Veïns per Rubí (VR). La resolució ha prosperat gràcies als vots favorables de l’equip de govern ─Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) i regidor no adscrit Sergi Garcia─, Ciutadans-Partido de la Ciudadanía (C’s) i la regidora no adscrita María Dolores Marín; i les abstencions d’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), dos dels regidors de l’Alternativa d’Unitat Popular (AUP), Iniciativa per Catalunya Verds (ICV) i Veïns per Rubí (VR).

D’aquesta manera, es dona llum verda a un paquet de projectes dotat amb 7,8 milions d’euros que contempla, entre d’altres, l’arranjament del sector Els Nius; inversions a urbanitzacions en concepte d’asfaltatge, arranjament de voreres i zones verdes; obres a diferents carrers de la ciutat ─Lumière, Cadmo, Garcia Lorca, Sabadell, Perellada i plaça Clavé i el seu entorn─; l’adequació de nous trams de l’illa de vianants; la remodelació de la plaça de Pearson; la instal·lació de càmeres de videovigilància al Pinar i a diferents urbanitzacions; l’ampliació del CEE de Ca n’Oriol; inversions en diverses instal·lacions esportives, entre elles el nou camp de futbol del Vint-i-cinc de Setembre i l’ampliació de l’skatepark; i el Pla de modernització de polígons ─projecte cofinançat per la Diputació de Barcelona─.

El Ple també ha acordat aquest divendres desestimar el recurs de reposició interposat per una particular demanant la nul·litat del Pla d’inversions 2018 perquè no contempla l’expropiació del seu percentatge de propietat d’una finca de l’avinguda Massana. La resolució ha rebut el suport de l’equip de govern ─PSC i regidor no adscrit Sergi Garcia─, C’s i la regidora no adscrita María Dolores Marín; i les abstencions d’ERC, dos dels regidors de l’AUP, ICV i VR.

Malgrat la desestimació del recurs, l’equip de govern ha anunciat a la sessió plenària el seu compromís de reservar una partida al pressupost de 2019 per poder completar l’expropiació d’aquests terrenys.  

Albert Giménez, nou regidor de l’AUP
Durant la sessió extraordinària, s’ha fet efectiva l’entrada d’Albert Giménez com a nou regidor de l’AUP en substitució de Mireia Gascón, que va deixar el càrrec al juliol per motius laborals. Giménez ha promès l’acta de regidor per imperatiu legal.

El Ple d’aquest divendres marca l’inici del curs polític 2018-2019 després de les vacances d’estiu. Com és habitual, la sessió s’ha iniciat amb un minut de silenci en record de les darreres víctimes de la violència masclista.