Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Ple aprova de manera provisional unes ordenances que prioritzen l’ajut directe als col·lectius més vulnerables Entre d’altres, la proposta inclou una bonificació de l’IBI del 60% per aquells propietaris d’immobles que els posin a la borsa de lloguer social https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

El Ple aprova de manera provisional unes ordenances que prioritzen l’ajut directe als col·lectius més vulnerables

Entre d’altres, la proposta inclou una bonificació de l’IBI del 60% per aquells propietaris d’immobles que els posin a la borsa de lloguer social

La sessió plenària extraordinària d’aquest dimarts s’ha celebrat de forma telemàtica (foto: Ajuntament de Rubí).
La sessió plenària extraordinària d’aquest dimarts s’ha celebrat de forma telemàtica (foto: Ajuntament de Rubí)

El Ple de l’Ajuntament de Rubí ha aprovat de manera provisional la modificació de les ordenances fiscals i preus públics per a l’any 2021. L’equip de govern, integrat pel Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) i En Comú Podem (ECP), ha votat a favor de la proposta; Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), Veïns per Rubí (VR) i Alternativa d’Unitat Popular (AUP) s’han abstingut, i Ciutadans-Partido de la Ciudadanía (Cs) hi ha votat en contra.

La proposta d’ordenances que l’equip de govern ha portat a aprovació aquest dimarts està marcada per l’actual situació d’emergència sanitària provocada per la Covid-19 i pretén dotar Rubí, de cara al proper any, dels ingressos necessaris per cobrir totes les necessitats del veïnat, dels comerços i de les empreses, tenint com a prioritat la protecció d’aquelles persones en situació de vulnerabilitat.

Les noves ordenances mantenen la pressió fiscal. Així, es congela el tipus impositiu de l’Impost de bens immobles en un 0,677 ─el més baix des de fa més de 30 anys─, situant el rebut mitjà de l’IBI a Rubí en els 492,04 euros per aquest 2020, gairebé 60 euros per sota de la mitjana de la comarca.

Respecte a l’IBI, s’han introduït criteris de capacitat econòmica en la regulació de la bonificació per a famílies nombroses i pels habitatges de protecció oficial. A més, s’ha millorat l’accés a la bonificació d’aquest impost per aquells immobles que instal·lin sistemes d’aprofitament elèctric de l’energia provinent del sol, millora que també s’ha aplicat a l’Impost d’activitats econòmiques (IAE).

També s’ha introduït una bonificació de l’impost del 60% per a aquelles persones propietàries d’immobles que els posin a la borsa de lloguer social i s’ha establert la regulació del recàrrec de l’IBI del 50% per als immobles d’ús residencial que es trobin desocupats amb caràcter permanent.

Pel que fa a les taxes municipals, en línies generals es mantenen les quotes, però s’han introduït algunes modificacions:

  • Es deroga l’ordenança fiscal 13 reguladora de la Taxa per l’estacionament de vehicles de tracció mecànica en les vies públiques. Això suposa que l’any 2021 Rubí deixarà de tenir zona blava i s’incrementarà el nombre d’aparcament rotatori.
  • Es manté la suspensió de la Taxa per ocupació de la via pública pel que fa a taules i cadires del sector de la restauració i s’amplia al mercat setmanal no sedentari, amb l’objectiu d’acompanyar aquells sectors que s’han vist agreujats per la crisi sanitària.
  • S’aprova l’ordenança 22, que regula la Taxa per inscripció a les convocatòries de selecció de personal, amb exempció prevista per a aquelles persones que es trobin en situació d’atur.
  • Es modifica l’ordenança 25, que regula la Taxa per la prestació del servei del Mercat municipal, per adaptar el preu de la concessió a la durada efectiva, mantenint la resta de tarifes des de l’any 2012.

 

Altres tràmits

A la sessió extraordinària d’aquest dimarts s’ha donat llum verda a una modificació de la Relació de Llocs de Treball de l’Ajuntament de Rubí que, entre d’altres, recull la creació de 7 noves places, 3 amortitzacions i diverses adequacions de jornada. La modificació ha prosperat amb els vots a favor de l’equip de govern, l’abstenció d’ERC i l’AUP i els vots contraris de Cs i VR.

Per últim, el Ple ha donat el vist-i-plau a un total de cinc projectes d’obra. El projecte de reforma del carrer Parellada ha quedat aprovat de manera definitiva amb l’única abstenció de l’AUP, mentre que la resta s’han aprovat de manera inicial. Es tracta del projecte del carrer de Sabadell entre el carrer de Sant Gaietà i la plaça Celso Emilio Ferreiro (unanimitat); el projecte de reurbanització de la rotonda del camí de Ca n’Oriol (abstencions d’ERC i l’AUP); el projecte d'arranjament de les zones verdes del Sector H – Els Nius (abstenció de l’AUP), i el projecte per l’acabament de les obres de reparació i consolidació de la xemeneia de l’Escardívol (abstenció de l’AUP) ─aquests dos últims s’han hagut de tornar a aprovar inicialment perquè les empreses adjudicatàries van desistir dels respectius contractes un cop iniciades les obres─.

Com és habitual, a l’inici de la sessió plenària s’ha fet un minut de silenci en record de les darreres dones víctimes de violència masclista: Nancy Paola, de 29 anys (Santander) i Li Na, de 26 anys (València).

Etiquetes