Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Pla de Reactivació Socioeconòmica defineix 6 objectius i comença a treballar la concreció d’accions Una sessió participativa dels agents de la Taula per la Competitivitat Industrial de Rubí (TCIR) i del comerç local ha servit per prioritzar els objectius que vertebren el Pla https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

El Pla de Reactivació Socioeconòmica defineix 6 objectius i comença a treballar la concreció d’accions

Una sessió participativa dels agents de la Taula per la Competitivitat Industrial de Rubí (TCIR) i del comerç local ha servit per prioritzar els objectius que vertebren el Pla

Un moment de la sessió de treball que ha tingut lloc a la Masia de Can Serra  (foto. Ajuntament de Rubí).
Un moment de la sessió de treball que ha tingut lloc a la Masia de Can Serra (foto. Ajuntament de Rubí)

El Pla de Reactivació Socioeconòmica de Rubí prioritzarà 6 objectius relacionats amb els elements més significatius per al desenvolupament econòmic del territori, especialment els referents als àmbits de la indústria, ocupació i comerç. Així ho han acordat aquest dijous els agents de la Taula per la Competitivitat Industrial de Rubí (TCIR) i associacions de comerciants que s’han trobat en una sessió de treball a la Masia de Can Serra.

Durant la sessió, s’han prioritzar els reptes del Pla, s’han desglossat els objectius en línies o eixos de treball i s’ha fet un primer plantejament d’accions per assolir els objectius de reactivació que busca el Pla.

Així, el Pla s’estructurarà en 6 objectius:

  1. Consolidar Rubí com el motor de la indústria i la innovació del Vallès.
  2. Promoure el caràcter emprenedor i comercial de la ciutat. Vetllar per la consolidació del seu teixit productiu i ofereix oportunitats per la implantació de noves empreses.
  3. Apostar per la formació al llarg de la vida, com a factor clau del seu mercat laboral, fent-ho més eficient i adaptat als requeriments del teixit productiu.
  4. Desenvolupar un mercat de treball just, integrador i amb igualtat d’oportunitats.
  5. Apostar pel desenvolupament urbà basat estratègicament en la transició energètica i la sostenibilitat. Transformar la trama urbana  i els PAE amb la complicitat de la ciutadania.
  6. Apostar per definir una estratègia compartida de desenvolupament local, treballant en xarxa i cooperant amb nodes industrials propers, amb els que es comparteix sinergies econòmiques, socials i demogràfiques.

En una propera sessió de treball, els diferents agents concretaran les accions que han de fer possible els sis objectius definits. De fet, la trobada d’aquest dijous ja ha començat a treballar la definició d’accions concretes.

El Pla de Reactivació Socioeconòmica vol donar resposta a les conseqüències econòmiques i socials de la crisi sanitària de la COVID-19. El projecte es treballa en el marc de la Taula de la Competitivitat Industrial de Rubí i està subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya, finançat pel Servicio Público de Empleo Estatal i cofinançat en un 50% per l’FSE.

En la primera fase d’elaboració del Pla, es va analitzar l’impacte de la pandèmia en el teixit empresarial i l’ocupació de la ciutat. Aquesta diagnosi inicial ha servit de punt de partida per definir les accions de reactivació que s’han concretat aquest dijous.