Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Pinar organitza un sopar popular a base de menjar àrab Les veïnes del barri d'El Pinar prepararan una harira, una sopa típica del Marroc, que se servirà aquest dissabte a l'hora de trencar el dejuni a tothom que vulgui saber una mica més sobre el Ramadà https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

El Pinar organitza un sopar popular a base de menjar àrab

Les veïnes del barri d'El Pinar prepararan una harira, una sopa típica del Marroc, que se servirà aquest dissabte a l'hora de trencar el dejuni a tothom que vulgui saber una mica més sobre el Ramadà

El Pinar organitza un sopar popular a base de menjar àrab.

El barri de El Pinar celebra aquest dissabte un sopar popular a base d'harira, una sopa típica del Marroc, i altres plats tradicionals. La intenció és aprofitar la celebració del Ramadà per part de la comunitat musulmana i obrir el sopar de dejuni de dissabte a la ciutadania per donar a conèixer aquesta tradició. La iniciativa neix d'un grup de dones del barri i compta amb la col•laboració del consistori i les diferents entitats que treballen a El Pinar.

Divendres 17 de maig i durant tot el dissabte, es prepararan els plats que se serviran al vespre. El sopar començarà a les 21.09 h que és el moment de la posta de sol i que permet trencar el dejuni que fixen els costums del Ramadà. L'àpat anirà acompanyat de l'explicació del Ramadà, els seus motius i objectius. El sopar que tindrà lloc a plaça de davant del Centre Cívic La Cruïlla anirà seguit de l'actuació d'una orquestra de musical tradicional que animarà la trobada.

L'harira és una sopa elaborada a base de carn, tomàquet i llegum que pel seu alt valor nutritiu resulta idònia per trencar el dejuni del Ramadà. Se servirà acompanyada de dàtils, chebakia, briwat i Rghifa, tot plats tradicionals del Marroc.

La proposta s'emmarca en la iniciativa de transformació urbana i cohesió social 'Fem Barri'.