Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El petit comerç podrà obrir l’1 de juliol Els establiments de menys de 300 m2 podran obrir el primer dia de les rebaixes d’estiu, tot i que el dia és festiu amb motiu de la Festa Major de Sant Pere https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

El petit comerç podrà obrir l’1 de juliol

Els establiments de menys de 300 m2 podran obrir el primer dia de les rebaixes d’estiu, tot i que el dia és festiu amb motiu de la Festa Major de Sant Pere

Aquest cap de setmana ha tingut lloc la Botiga al Carrer   (foto: Ajuntament de Rubí - Localpres).
Aquest cap de setmana ha tingut lloc la Botiga al Carrer (foto: Ajuntament de Rubí - Localpres)

Els establiments de menys de 300 m2 podran obrir l’1 de juliol, primer dia de les rebaixes d’estiu, tot i que el dia és festiu local amb motiu de la Festa Major de Sant Pere. Els comerços que vulguin fer-ho, es poden acollir a la normativa de la Generalitat de Catalunya que permet obrir els diumenges i festius als establiments que no superen els 300 m2, si venen essencialment productes d’alimentació o en el cas que vengui productes que no siguin essencialment d’alimentació, si el titular de la botiga és un autònom, una petita o una mitjana empresa (d’acord amb el criteri de classificació europeu), incloses les franquícies. Els establiments de l'illa de vianants que compleixin aquests criteris i decideixin obrir, no podran fer servir les zones de càrrega i descàrrega de vehicles a causa del Mercat de Festa Major.

Diumenge 30 de juny és festiu d’obertura permesa per la Generalitat de Catalunya i podran obrir tots els comerços que vulguin.

A Catalunya, el comerç en general pot obrir un màxim de vuit diumenges o festius a l'any, d'acord al calendari que fixa la Generalitat de Catalunya, més dos festius que determina cada Ajuntament per al seu terme municipal. Els dies festius d'obertura comercial permesa l'any 2024 a Rubí són el 7 de gener, el 30 de juny, el 7 de juliol, el 2 d'octubre i els dies 1, 6, 8, 15, 22 i 29 de desembre. Els dos festius decretats per l’Ajuntament són el 7 de juliol i el 6 de desembre.

Objectius de Desenvolupament sostenible