Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Peacock Rubí Art Festival torna aquest divendres amb un ampli programa d'activitats artístiques La segona edició d'aquest esdeveniment, que l'any passat va ser tot un èxit de públic, se celebrarà del 16 de setembre al 2 d'octubre al Celler https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

El Peacock Rubí Art Festival torna aquest divendres amb un ampli programa d'activitats artístiques

La segona edició d'aquest esdeveniment, que l'any passat va ser tot un èxit de públic, se celebrarà del 16 de setembre al 2 d'octubre al Celler

El Peacock va rebre al voltant de 2.000 visitants a la seva primera edició (foto: Localpres).
El Peacock va rebre al voltant de 2.000 visitants a la seva primera edició (foto: Localpres)

El Celler es prepara per rebre la segona edició del Peacock Rubí Art Festival, que s'inaugurarà oficialment aquest divendres a les 19.30 h. L'esdeveniment, impulsat per un grup de joves creadors de la ciutat amb el suport de l'Ajuntament, reunirà durant tres setmanes els millors artistes emergents de diferents disciplines amb l'objectiu de proporcionar-los visibilitat i un espai de diàleg i reflexió.

En aquesta segona edició, el festival comptarà amb la participació de més d'una seixantena d'autors: 28 artistes i tres dissenyadors de moda que mostraran la seva obra a l'exposició de la Sala de Tines, vuit propostes musicals, 11 actuacions de performance i 11 treballs audiovisuals.

Pel que fa a l'exposició estàtica, que es podrà visitar durant les tres setmanes que duri el festival, aplegarà els següents noms: 382room, Alba Milán, Anaís Medina, Andrea Díez, Anna Fando, Araceli Plata, Carles Castellví, Clara Moragues, D S León, Eduard Camacho, Ferran Letung, Gerard Vilardaga, Jenya Vyguzov, Jordi Costa, Jordi Ribera, Josep Marín, Katarzyna Pacholik, Lucía Sciandro, Marta Ballvé, Narcelio Grud, Natalia Politowa, Núria Gascón, Raquel Mora, Sara Flórez, Sílvia López, Vadym Solovyov i Zisis. A més, enguany els artistes plàstics i visuals compartiran espai amb l'obra de tres dissenyadors de moda: Anna Cortada (1a setmana), Virginia Rondeel (2a setmana) i Roberto Rodríguez (3a setmana).

Com l'any passat, cada cap de setmana el festival estarà dedicat a una temàtica diferent, començant per la música. Tot i que la inauguració oficial del Peacock no serà fins divendres, el dia abans ja se'n podrà gaudir d'un petit aperitiu amb la primera ronda de les Peacock Talks, unes xerrades amb format de taula rodona pensades per intercanviar experiències i coneixements. La primera comptarà amb la presència de Sr. Chen, Joon Davies i Joan Palau. Divendres al vespre, començaran les actuacions amb Vanesa Paris, Ominira, Sr. Chen i Boreals, mentre que els concerts de dissabte aniran a càrrec de Javi Touch, PlayDoughFriedPork, Bofirax i Skygaze. Diumenge, se celebrarà el Petit Peacock, una activitat pensada perquè els més petits prenguin contacte amb l'art, en aquest cas experimentant amb sintetitzadors i theremins, mentre els grans es prenen un vermut i escolten música.

La segona setmana del Peacock estarà dedicada a les arts performatives. El dijous 22, dins les Peacock Talks, Ignasi Poveda, Crisal Rodríguez i Ramon Buj parlaran sobre el que es coneix com els rings de filosofia. El divendres 23 i el dissabte 24, les performances es distribuiran per la plaça del Celler Cooperatiu i l'Espai Tremuja: Andrés Sánchez, Gisele Cornejo, Iris Hinojosa & Gerard Vilardaga, Ana Laura López i Chris OM actuaran el divendres; i Successos Efímers, María de la O, EnAct, Juan Antonio Cerezuela, Imanol Fernández & Enrique Marín i Piedad Seiquer ho faran el dissabte, una nit que tancarà la música d'Omega dB. El Petit Peacock tornarà el diumenge 25 amb diversos tallers per als més petits i les actuacions musicals d'Espura i de Banana Go Go.

L'última setmana del festival serà per a les arts audiovisuals. El divendres 30, la productora rubinenca La Lombarda Films, responsable de la sèrie The last call, serà la convidada a les Peacock Talks. El dissabte 1 d'octubre, hi haurà passi de curts i videart, amb les obres de Carla Jiménez & Adrià Freijo, Carol Sánchez, Carlos Villafaina, Isabel Pérez del Pulgar, FolajiKlaeren Collective, Luca Scarpati i Andrea Allonca, a part de les actuacions audiovisuals en directe de Guillermo Ropero i Monocrom, i la presència de l'artista convidat Gnomalab. Ja diumenge, es farà una jam session oberta a tot el públic i el festival es tancarà amb una sessió de DJ LeTung.

Un festival d'èxit
A la seva primera edició, el Peacock Rubí Art Festival va gaudir d'una molt bona acollida entre el públic, amb prop de 2.000 visitants i 57 artistes participants. La proposta, impulsada per un grup de joves creadors amb la complicitat de les regidories de Cultura i Joventut de l'Ajuntament, va refermar el Celler com un centre de referència en l'àmbit de la cultura contemporània.