Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Peacock Rubí Art Festival desplega al Celler les diverses expressions de l’art contemporani L’esdeveniment ha gaudit d’una gran acollida en la seva tercera edició, que per primer cop ha concentrat totes les activitats en un sol cap de setmana https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

El Peacock Rubí Art Festival desplega al Celler les diverses expressions de l’art contemporani

L’esdeveniment ha gaudit d’una gran acollida en la seva tercera edició, que per primer cop ha concentrat totes les activitats en un sol cap de setmana

En primer terme, l’alcaldessa i el regidor de Cultura amb una de les organitzadores del festival (foto: Localpres).
En primer terme, l’alcaldessa i el regidor de Cultura amb una de les organitzadores del festival (foto: Localpres)

Més de 1.300 persones han passat aquest cap de setmana pel Celler per gaudir de la tercera edició del Peacock Rubí Art Festival, la gran cita de l’art contemporani impulsada per un grup de joves creadors de la ciutat amb el suport de l’Ajuntament. El públic ha respost positivament al canvi de format de l’esdeveniment, que enguany ha concentrat totes les activitats al voltant de la música, l’art performatiu i els audiovisuals en només tres dies. “Fer-ho tot en un cap de setmana ha sigut un gran encert. En tot moment estaven passant coses sense parar [...], un concert, una performance, un ball, l'exposició... tot en un mateix espai. Cada any que passa anem perfilant millor cap a on volem anar i aquest cop hem aconseguit millorar les coses que l'any passat no van sortir com esperàvem”, ha explicat Laia Oller, una de les organitzadores del festival.

Un dels grans èxits del Peacock Rubí Art Festival ha estat la confluència de públic de totes les edats, un fet afavorit per la programació d’activitats familiars com el Petit Peacock, que un any més ha aconseguit acostar l’art contemporani als més menuts. L’organització també ha valorat l’assistència de nous visitants, així com d’artistes emergents que, després de conèixer el festival, han expressat la seva voluntat de participar-ne en properes edicions.

Per a l’alcaldessa, Ana María Martínez, “estem davant d’una proposta arriscada que ha aconseguit consolidar-se en molt poc temps. Els rubinencs i rubinenques se l’han fet seva i això demostra, d’una banda, que tenen ganes de consumir cultura a la seva pròpia ciutat i, de l’altra, que tenim una joventut activa, amb ganes de participar i liderar iniciatives”.

Més d’una cinquantena d’artistes
El Peacock es presenta com un espai de diàleg al voltant de l’art contemporani, multidisciplinari, emergent i transgressor. En aquesta tercera edició, ha reunit 52 artistes emergents, dels quals 28 han protagonitzat algunes de les activitats programades durant el cap de setmana, entre concerts de diversos estils, atrevides performances i projeccions d’audiovisuals. Els altres 24 exposen pintures, fotografies, escultures i instal·lacions a la Sala de Tines del Celler fins a l’1 d’octubre. 

Imatges relacionades

Peacock Rubí Art Festival (foto: Localpres)
Peacock Rubí Art Festival (foto: Localpres)
Peacock Rubí Art Festival (foto: Localpres)
Peacock Rubí Art Festival (foto: Localpres)
Peacock Rubí Art Festival (foto: Localpres)
Peacock Rubí Art Festival (foto: Localpres)
Peacock Rubí Art Festival (foto: Localpres)
Peacock Rubí Art Festival (foto: Localpres)