Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El pati de l’Escola Pau Casals torna a obrir per a tota la ciutadania a partir de dissabte El projecte Patis oberts es reprèn després de les vacances d’estiu amb els mateixos dies i horaris de funcionament https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

El pati de l’Escola Pau Casals torna a obrir per a tota la ciutadania a partir de dissabte

El projecte Patis oberts es reprèn després de les vacances d’estiu amb els mateixos dies i horaris de funcionament

El pati obrirà els dissabtes i diumenges (foto: César Font).
El pati obrirà els dissabtes i diumenges (foto: César Font)

A partir d’aquest dissabte 2 de setembre, el pati de l’Escola Pau Casals tornarà a estar a disposició de la ciutadania com a espai de joc durant els caps de setmana. D’aquesta manera, l’Ajuntament reprèn el projecte Patis oberts, que té com objectiu optimitzar els usos dels patis dels centres educatius tot convertint-los en nous equipaments de lleure de proximitat i segurs on es promou el civisme i l’esport.

El pati de l’Escola Pau Casals ha estat el primer de la ciutat a obrir les seves portes en qualitat de prova pilot. Entre els mesos de gener i juliol, aquest espai va registrar 1.367 persones usuàries, entre les quals van predominar clarament els infants de 8 a 12 anys (512), seguits dels de 4 a 7 anys (353) i dels de 13 a 16 (237). En menor proporció, també hi van acudir joves majors de 16 anys (135) i nadons de 0 a 3 (121).

En la seva reobertura, el pati de l’Escola Pau Casals mantindrà l’horari de funcionament que ha tingut durant aquest any: dissabtes i diumenges de 10 a 14 h i de 16 a 20 h.

Un espai de civisme
El pati de l’Escola Pau Casals és un espai de joc lliure obert a tothom sempre i quan es respectin unes normes d’ús bàsiques. Compta amb un monitor que hi té una presència constant, s’encarrega de les funcions d’obertura i tancament del recinte, dinamitza l’espai proposant jocs per a diferents franges d’edat, i vetlla perquè hi hagi una bona convivència i s’hi mantinguin actituds cíviques. Malgrat això, són els pares o acompanyants adults els responsables dels infants i joves que l’utilitzen.