Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El pati de l’Escola Montessori s’obrirà al barri com a Pati obert esportiu La proposta Patis Oberts, que permet que la ciutadania faci ús dels patis d’algunes escoles fora de l’horari lectiu, es reprèn dilluns dos d’octubre https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

El pati de l’Escola Montessori s’obrirà al barri com a Pati obert esportiu

La proposta Patis Oberts, que permet que la ciutadania faci ús dels patis d’algunes escoles fora de l’horari lectiu, es reprèn dilluns dos d’octubre

L'Escola Montessori en una imatge d'arxiu  (foto: Ajuntament de Rubí – César Font).
L'Escola Montessori en una imatge d'arxiu (foto: Ajuntament de Rubí – César Font)

La iniciativa Patis Oberts permet que la ciutadania faci ús en horari de tarda o de cap de setmana dels patis d’algunes escoles de la ciutat. A partir de dilluns dos d’octubre, el pati de l’escola Torre de la Llebre s’obre a la ciutadania de 16 a 18 h i el de l’escola Joan Maragall de 16.30 a 18.30 h. Com a novetat, el pati de l’Escola Montessori s’obrirà al barri com a Pati obert esportiu els dissabtes de 16 a 19 h i els diumenges de 10.30 a 13.30 h. La proposta de pati esportiu s’iniciarà el cap de setmana del 7 i 8 d’octubre fins al 17 de desembre.

Els patis disposaran d’un dinamitzador o dinamitzadora durant tot l’horari d’obertura al públic. La professional s’encarregarà de les funcions d’obertura i tancament del recinte, el dinamitzarà proposant jocs per a diferents franges d’edat i vetllarà perquè hi hagi una bona convivència i s’hi mantinguin actituds cíviques. Durant el curs, algunes de les activitats que tindran lloc als patis oberts, s’emmarcaran dins de les propostes del Carnet Rubí 360.

El projecte Patis oberts optimitza els usos dels patis dels centres educatius posant-los a disposició de la ciutadania fora de l'horari lectiu, convertint-los en nous espais de lleure de proximitat i segurs on es promou el civisme i l’esport. Com a qualsevol espai públic de la ciutat, la responsabilitat dels infants és de les seves famílies. Els patis estan oberts per a veïns i veïnes de tots les edats, però els i les usuàries menors de 12 anys hi han d’anar acompanyats d’una persona adulta.

Objectius de Desenvolupament sostenible