Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El passeig de la Riera també serà espai de passeig lliure de vehicles El consistori tanca temporalment al trànsit un tram d’aquesta via entre les 18 i les 23 h perquè la ciutadania hi pugui passejar o fer esport respectant la distància social, tal com ja es fa a l’avinguda de La Llana https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

El passeig de la Riera també serà espai de passeig lliure de vehicles

El consistori tanca temporalment al trànsit un tram d’aquesta via entre les 18 i les 23 h perquè la ciutadania hi pugui passejar o fer esport respectant la distància social, tal com ja es fa a l’avinguda de La Llana

Un tram del passeig de la riera  serà per vianants entre les 18 i les 23 h (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres).
Un tram del passeig de la riera serà per vianants entre les 18 i les 23 h (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres)

La ciutadania podrà passejar i fer esport a partir d’aquest dimarts al passeig de la riera que es tanca de manera temporal al trànsit, tal com ja es fa a l’avinguda de La Llana, entre el Camí de Sant Muç i el Pont de Can Claverí. Aquest tram del passeig mantindrà la normalitat durant el matí, però entre les 18 i les 23 h es destinarà a les persones que hi podran passejar o fer esport, segons la franja horària assignada, respectant la distància social. 

Aquesta mesura excepcional es mantindrà en vigor mentre duri l’estat d’alarma per guanyar espai per a la població en detriment del vehicle privat amb l’objectiu de garantir que tots els rubinencs i rubinenques puguin passejar de manera segura en espais prou amples per mantenir la distància de com a mínim dos metres entre persones. La decisió té en compte, a més, que la circulació de vehicles en dies laborables en aquest tram del passeig de la Riera ha disminuït un 70% durant l’estat d’alarma i que les voreres fan 1,5 metres d’amplada.

Entre les 18 i les 23 h, els vehicles que hi estiguin estacionats podran sortir a poca velocitat i respectant els vianants. El pas de vehicles quedarà prohibit en aquesta franja horària, excepte per a l’autobús i les empreses de la zona que hauran de circular a poc a poc i respectant la prioritat de les persones. Els vehicles privats tenen com a alternativa el Camí de Sant Muç.

Fase 0 avançada
Rubí ha entrat en una fase 0 avançada que té com a principal novetat que els comerços de menys de 400 metres poden obrir i atendre la clientela sense necessitat de cita prèvia. Les restriccions de mobilitat es mantenen exactament igual que fins ara i la ciutadania pot sortir a passejar o fer esport segons la franja horària assignada, les instal·lacions esportives a l’aire lliure continuen tancades. Encara no està permès obrir les terrasses dels establiments de restauració.