Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Parlament de Catalunya rebutja que Rubí disposi d’un servei d’urgències pediàtriques les 24 hores La regidora Marta Garcia lamenta que el Parlament hagi tombat una proposta que considera "bàsica per a la ciutadania" https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

El Parlament de Catalunya rebutja que Rubí disposi d’un servei d’urgències pediàtriques les 24 hores

La regidora Marta Garcia lamenta que el Parlament hagi tombat una proposta que considera "bàsica per a la ciutadania"

El CAP Sant Genís és un dels centres d’atenció primària de la ciutat que acull urgències pediàtriques només entre setmana (foto: Localpres).
El CAP Sant Genís és un dels centres d’atenció primària de la ciutat que acull urgències pediàtriques només entre setmana (foto: Localpres)

La Comissió de Salut del Parlament de Catalunya ha rebutjat aquest dijous la possibilitat que Rubí disposi d’un servei de pediatria d’urgències les 24 hores. La proposta de resolució, presentada per l’actual equip de govern a l’Ajuntament, a través del grup parlamentari del Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC), no ha prosperat pels vots contraris de Junts pels Sí (JxSÍ) i la Candidatura d’Unitat Popular (CUP), que han sumat un vot més que la resta de forces representades a la comissió que havien mostrat el seu suport. La Cambra catalana sí que ha aprovat, en canvi, el text que portava Catalunya Sí que es Pot (CSQP), que demana estudiar el reforç del servei de pediatria a la ciutat.

La proposta presentada pel PSC reclamava un sistema d’urgències pediàtriques les 24 hores del dia, inclosos els caps de setmana, "atenent que la població de Rubí, propera als 75.000 habitants, és susceptible de necessitar un servei d’aquestes característiques". Finalment, el text aprovat per la Comissió de Salut, a instàncies de CSQP, es limita a demanar "que s'estudiï conjuntament i coordinament amb l’Ajuntament la possibilitat d’ampliar el servei de pediatria a l’atenció primària de la ciutat de Rubí durant l’any 2016, així com el reforç dels serveis d’urgències pediàtriques dels hospitals de referència d’aquesta ciutadania".

El Ple de l’Ajuntament de Rubí va acordar al gener reclamar que el nou Govern de la Generalitat de Catalunya fes seu el compromís i la decisió política ferma de millorar la xarxa de recursos sanitaris, adequant l’oferta d’atenció a les necessitats de les persones i a la realitat actual de Rubí. Així mateix, també es va decidir demanar al Departament de Salut de la Generalitat la inclusió a la xarxa sanitària actual d’una unitat d’urgències d’atenció primària, de diagnosi ràpid i de pediatria (CUAP), que doni cobertura en horari nocturn i festiu aprofitant els equipaments existents. Per últim, la moció també reivindicava de nou la construcció de l’Hospital Vicente Ferrer a Rubí. En aquesta línia, l’alcaldessa, Ana Maria Martínez, ja va reiterar aquesta petició al conseller de Salut, Toni Comín, a la trobada que van mantenir el passat 5 d’abril.

La regidora de l’Àrea de Serveis a les Persones, Marta García, que ha estat present a la votació del Parlament, ha lamentat que s’hagi denegat a Rubí la possibilitat de comptar amb un servei d’urgències durant tot el dia: "És una llàstima, s’ha rebutjat una petició consensuada per tots els grups municipals de Rubí. Davant d’això, nosaltres seguirem lluitant per poder disposar d’un servei que considerem bàsic. Si aquest no és el model, treballarem per buscar una alternativa que pugui comptar amb el suport de tots els partits".

Tant la proposta de resolució del PSC com la de CSQP també incloïen la recuperació del projecte per construir a Rubí l’hospital de referència subcomarcal Vicente Ferrer.