Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El nou INS Torrent dels Alous estarà llest pel curs 2018-2019 L’alcaldessa Ana María Martínez i el director dels Serveis Territorials d’Ensenyament del Vallès Occidental Jesús Viñas han visitat les obres aquest dimarts https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

El nou INS Torrent dels Alous estarà llest pel curs 2018-2019

L’alcaldessa Ana María Martínez i el director dels Serveis Territorials d’Ensenyament del Vallès Occidental Jesús Viñas han visitat les obres aquest dimarts

Un moment de la visita al nou edifici (foto: Localpres).
Un moment de la visita al nou edifici (foto: Localpres)

L’alumnat de l’INS Torrent dels Alous començarà les classes del curs 2018 -2019 al nou edifici del centre. La primera fase de la construcció que correspon a l’aulari de l’institut estarà llesta a principis del mes de setembre i la comunitat educativa podrà deixar enrere set anys d’obres i classes en mòduls prefabricats. “Vull agrair a la comunitat educativa i al veïnat la paciència durant aquests set anys d’obres. Les obres, per més cura que es tingui, sempre generen molèsties. Moltes gràcies per la paciència i per haver estat a l’alçada d’una construcció tan fantàstica com aquesta”, ha dit l’alcaldessa Ana María Martínez que s’ha mostrat molt satisfeta de “la qualitat de les instal·lacions” d’un equipament llargament reivindicat.

El nou edifici, amb una superfície total construïda de 4.987 m2, té forma d’U. Les dues primeres plantes inclouen dues ales d’ESO ─cadascuna amb quatre aules─ i una ala mixta on predominarà el Batxillerat, que també comptarà amb aules de petits grups que utilitzaran els dos cicles. La planta baixa es divideix en quatre ales, cadascuna amb un programa específic: gimnàs i vestidors; administració ─amb despatxos per a la direcció, el cap d’estudis, secretaria, AMPA, etc─; servei de càtering i cafeteria, i aulari ─amb classes de Batxillerat, aules de desdoblament, laboratori, biblioteca i aula de dibuix─. Per últim, la planta semisoterrani allotjarà aules no reglades, dues aules de música, un laboratori i l’aula de tecnologia. Un porxo, ubicat a la planta baixa, connecta l’accés principal al solar amb el centre de l’edifici, on se situarà el vestíbul d’entrada i l’administració. La directora del centre, Anna Malonda, creu que el fet d’estrenar nou edifici “és una molt bona notícia per tota la comunitat educativa i també pel barri”. “La qualitat la fan les persones i el professorat s’ha adaptat a l’entorn que tenia durant aquests anys. Ara,  amb nous espais,  podrem atendre millor la diversitat i impulsar nous projectes”, ha avançat.

Jesús Viñas, director dels Serveis Territorials del Departament d’Ensenyament del Vallès Occidental també ha celebrat la qualitat de la nova construcció: “El resultat és molt bo, i han resolt temes arquitectònics amb una visió educativa molt ben trobada. Estem molt satisfets d’aquestes obres, tenir un edifici donarà una estabilitat al centre que fins ara no tenia”.

La segona fase de les obres, que inclouen el gimnàs i la pista poliesportiva, estarà acabada a principis de 2019 i fins llavors l’alumnat continuarà fent servir les instal·lacions esportives de l’escola 25 de setembre. Al novembre, l’Ajuntament iniciarà les obres dels accessos a l’edifici, unes millores contemplades al Pla d’Inversions aprovat recentment.

El solar del nou institut té una superfície de prop de 7.000 m2, 1.173 dels quals estaran destinats a la zona de jocs. Les obres van a càrrec de Copcisa, SA & Vías y Construcciones, SA (UTE) i tenen un pressupost de 4.605.595,05 euros (sense IVA).

Pendents de l’Escola del Bosc
Amb la construcció de l’INS Torrent dels Alous, a Rubí resta encara un centre educatiu en mòduls prefabricats: l’Escola del Bosc. “Desitgem i així ho traslladarem a qui correspongui, que la planificació de l’Escola del Bosc sigui una realitat ben aviat. La situació ja no es pot allargar més en el temps, no es poden ampliar els mòduls i el manteniment és molt costós. La ciutat necessita aquesta escola”, ha reivindicat l’alcaldessa. “El conseller s’ha compromès amb els alcaldes i alcaldesses a definir les prioritats de la comarca. Hem parlat amb l’alcaldessa i sabem que cal abordar el tema de l’Escola del Bosc. Cal fer planificació amb els ajuntaments i amb la comunitat educativa”, ha dit Viñas.