Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El nou equip de govern manté la primera reunió amb la Mesa de seguiment dels abocadors Durant la trobada, celebrada aquest dilluns, s’ha donat a conèixer que la redacció del Pla d’extractives segueix el calendari previst https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

El nou equip de govern manté la primera reunió amb la Mesa de seguiment dels abocadors

Durant la trobada, celebrada aquest dilluns, s’ha donat a conèixer que la redacció del Pla d’extractives segueix el calendari previst

La Mesa de seguiment dels abocadors ha estat presidida per l’alcaldessa, Ana María Martínez (foto: Localpres).
La Mesa de seguiment dels abocadors ha estat presidida per l’alcaldessa, Ana María Martínez (foto: Localpres)

El nou equip de govern ha convocat la Mesa de seguiment dels abocadors aquest dilluns a la tarda amb l’objectiu de donar a conèixer als seus membres la feina que està fent el Consistori en relació als forats que hi ha actualment a la ciutat. Aquesta ha estat la primera trobada del nou equip de govern amb els integrants d’aquesta comissió.

Durant la reunió s’ha informat que la redacció del Pla Especial Urbanístic de desenvolupament, conegut com a Pla d’extractives, segueix el calendari previst. Es tracta d’un document que permetrà revisar la regulació actual del planejament urbanístic en relació tant a les condicions d'exercici de les activitats extractives i de gestió de residus com als usos que s'hi desenvolupen, amb l’objectiu de minimitzar els efectes ambientals adversos generats i d'assolir una utilització racional del territori. 

El Ple de l’Ajuntament de Rubí va acordar, a la sessió del mes de setembre de l’any passat, suspendre durant el termini d’un any les tramitacions i l’atorgament de llicències en sòl no urbanitzable relatives a aquest tipus d’activitats per tal de poder elaborar aquest pla. Així, durant aquest darrer any ha estat vigent la suspensió de les tramitacions de plans urbanístics derivats concrets i de l’atorgament de tot tipus de llicències (de parcel·lació de terrenys, d’edificació, de reforma, d’instal·lació o ampliació d’activitats, etc.) als àmbits ja afectats, així com la suspensió de les activitats d’extractives i abocadors a la resta de sòl no urbanitzable. Al setembre es preveu l’aprovació inicial del Pla d’extractives.

Precisament, la Comissió Territorial d’Urbanisme de Barcelona, organisme que depèn del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, va basar-se en aquest acord de Ple a l’hora de decidir mantenir durant un any més la suspensió de la tramitació del Pla Especial Urbanístic (PEU) de Can Carreras i Can Balasc. El juliol del 2013, la Comissió d’Urbanisme ja havia decidit suspendre la tramitació d’aquest document basant-se, entre d’altres, en les al·legacions presentades pel Consistori rubinenc.

Recordem que el PEU de Can Carreras i Can Balasc, promogut per les empreses ARRINS SL i GRUPO FSM VERTISPANIA SL, va ser aprovat inicialment el desembre de 2012.

Can Balasc
Durant la reunió d’aquest dilluns, els Serveis Jurídics municipals també han explicat als membres de la Mesa de seguiment dels abocadors que els diferents recursos interposats per ARRINS SL en relació a la paralització de les obres de Can Balasc per part de l’Ajuntament estan actualment pendents de resolució.

A banda dels representants veïnals i dels diferents grups municipals, a la reunió també hi ha estat present un representant de l’Ajuntament de Castellbisbal, municipi que també té, com Rubí, una urbanització propera a Can Balasc.

Imatges relacionades

La Mesa de seguiment dels abocadors s'ha reunit aquest dilluns a la Sala de Plens de l'Ajuntament (foto: Localpres)
La Mesa de seguiment dels abocadors s'ha reunit aquest dilluns a la Sala de Plens de l'Ajuntament (foto: Localpres)