Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El nou Consell assessor de Ràdio Rubí comença a treballar L’alcaldessa, Ana María Martínez, i la regidora de Comunicació, Maria Mas, s’han posat a disposició dels nous consellers i conselleres https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

El nou Consell assessor de Ràdio Rubí comença a treballar

L’alcaldessa, Ana María Martínez, i la regidora de Comunicació, Maria Mas, s’han posat a disposició dels nous consellers i conselleres

L’alcaldessa i la regidora amb els membres del Consell que van assistir a la reunió (foto: Localpres).
L’alcaldessa i la regidora amb els membres del Consell que van assistir a la reunió (foto: Localpres)

Aquest dilluns s’ha constituït el nou Consell Assessor i Consultiu de OED Rubí Serveis de Audiovisuals que gestiona els mitjans de comunicació públics de la ciutat: l’emissora de ràdio municipal Ràdio Rubí i el portal web www.radiorubi.fm. L’alcaldessa, Ana María Martínez, i la regidora de Comunicació, Maria Mas, han rebut els membres del Consell a la Sala Plens moments abans de la reunió. “Us donem la benvinguda i us agraïm que formeu part d’aquest òrgan. Tant la regidora de Comunicació com jo mateixa ens posem a la vostra disposició” ha dit l’alcaldessa.

El Consell Consultiu i Assessor és un òrgan de caràcter consultiu i orientador integrat per representants de les formacions polítiques del ple, del món associatiu i cultural rubinenc i professionals del periodisme, ja siguin persones destacades en el camp dels mitjans de comunicació locals i generals o per una especial dedicació a entitats de diferents àmbits de la localitat. El Consell exercirà les seves funcions per períodes quadriennals, que no coincidiran amb el mandat del ple.

L’actual Consell està format per Elisabeth Caro en representació del Partit Socialista Catalunya (PSC), Marta Esparza en nom d’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), Èric Laserna de Ciutadans – Partido de la Ciudadanía (C´s), Marta Casas de l’Alternativa Unitat Popular (AUP), Purificació Barceló d’Iniciativa per Catalunya Verds (ICV), Núria Climent del Partit Demòcrata Europeu Català (PDeCat), José Luís Casquero del Partit Popular (PP) i Mercedes Rodríguez de Veïns per Rubí (VR). Com a representants d’entitats, Josep Puigventós i Maria José Munuera. Com a periodistes, Moisés Rodríguez i Emma Ansola i, finalment, com a persones representatives del teixit comercial i econòmic, Miquel Ortuño i Jordi Gatell. Es van excusar de la reunió d’aquest dilluns els representants de l’AUP, ICV i PP,  Jordi Gatell, Maria Jose Munuera i Moisés Rodríguez. Durant la sessió, Josep Puigventós i Èric Laserna han estat triats per unanimitat president i secretari del nou Consell, respectivament. La reunió també ha comptat amb la presència de la cap de programes de l’emissora, Lídia Juste, i la representant de la plantilla, Belén Tierno.

La principal funció del Consell és emetre informes preceptius siguin requerits per la Llei o per la corporació municipal, entre els quals hi ha  l’informe sobre la capacitat, el mèrit i la idoneïtat de la persona proposada com a Director/a de l’entitat gestora. Les seves aportacions seran escoltades durant el procés de redacció del contracte programa plurianual. Els acords, informes i dictàmens del Consell necessitaran el vot favorable de la majoria absoluta dels seus membres per ser tinguts en compte pel Ple municipal i pel/la Director/a.