Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Nadal porta a Rubí gairebé 200 activitats culturals i de dinamització comercial Dimecres 5 de desembre tindrà lloc l’encesa de l’enllumenat nadalenc des de la plaça Pere Aguilera, l’obertura de la pista de gel a la Nova Estació i l’estrena del passadís de llum de Maximí Fornés https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

El Nadal porta a Rubí gairebé 200 activitats culturals i de dinamització comercial

Dimecres 5 de desembre tindrà lloc l’encesa de l’enllumenat nadalenc des de la plaça Pere Aguilera, l’obertura de la pista de gel a la Nova Estació i l’estrena del passadís de llum de Maximí Fornés

L’alcaldessa amb els regidors de Cultura i Comerç davant del passadís de llum (foto: Lali Puig).
L’alcaldessa amb els regidors de Cultura i Comerç davant del passadís de llum (foto: Lali Puig)

L’encesa de l’enllumenat nadalenc des de la plaça de Pere Aguilera i la posada en marxa de la pista de gel de la plaça de la Nova Estació i el passadís de llum de Maximí Fornés donaran aquest dimecres el tret de sortida a les prop de 200 activitats que l’Ajuntament de Rubí, en col·laboració amb les entitats locals, han preparat amb motiu de les festes de Nadal. Com cada any, la programació de Nadal respon a la voluntat de ser una autèntica ciutat dels infants, amb activitats per a totes les edats, i la promoció del comerç local en el marc d’un moment de l’any de molta activitat comercial. “Aquest any, a més, Rubí estrena per Nadal la remodelació dels carrers del centre. Ja tenim una illa de plataforma única que converteix el centre en una autèntica illa de vianants. La voluntat ha estat clara des d’un bon inici: configurar un espai més accessible, amb un entorn urbà de qualitat, i incrementar la seguretat de la ciutadania que hi transita. Tot plegat, amb l’objectiu de prioritzar les persones, especialment els més petits” ha explicat l’alcaldessa Ana María Martínez. Per aquest motiu, s’ha instal·lat a Maximí Fornés un passadís de llum inèdit a Catalunya que a partir de dimecres oferirà també un espectacle audiovisual en dues sessions diàries (18.30 i 20 h).

La festa de l’encesa de llums tindrà lloc dimecres a partir de les 17.15 h a la plaça de Pere Aguilera. L’espectacle Carilló de Nadal de la companyia La Tal donarà pas a l’acte de l’encesa a les 18 h amb la col·laboració dels nens i nenes del Consell dels Infants i Joves de Rubí. La il·luminació de Nadal, íntegrament de led, incorpora enguany 4 figures decoratives a Cal Gerrer i 1 a les urbanitzacions. L’enllumenat estarà encès fins al 6 de gener, de diumenge a dijous de 18 a 22 h, els divendres i dissabtes fins a les 24 h, i els dies 24, 25 i 31 de desembre i 5 de gener fins a les 3 h.

El gruix del programa de Nadal i Reis inclou gairebé 200 propostes de tot tipus que ompliran la ciutat a partir d’aquest dimecres fruit de la col·laboració dels diferents serveis de l’Ajuntament de Rubí i del teixit associatiu de la ciutat. “Com a novetat, aquest any donarem més pes a la plaça Pearson. Allà hi trobareu a partir del 15 de desembre la fira de Nadal i el Món del Tió, un espai màgic ple d’activitats, espectacles i tallers per als nens i nenes .... i molt més a prop de la pista de gel de manera que les famílies tinguin més activitats i més a prop les unes de les altres” ha argumentat Martínez.  A més de la Fira de Nadal de la plaça Pearson entre el 15 i el 23 de desembre, els rubinencs també podran fer les seves compres a la Fira de Reis del 2 al 5 de gener a la plaça de Catalunya amb la participació dels artesans i artesanes del Mercat d’Artesania de Rubí. “Hem treballat amb Comerç Rubí per oferir un any més el Tió gegants dels comerciants, el trenet dels comerciants i per posar en marxa el concurs d’aparadors per vestir la primera campanya de Nadal amb la nova illa de vianants” ha detallat el regidor de comerç, Rafael Güeto. A més, la plaça de la Nova Estació tornarà a comptar a amb una pista de gel eficient energèticament, ja que l’electricitat necessària per mantenir-la provindrà de la xarxa municipal i, per tant, serà d’origen 100% renovable. Les persones que ho desitgin podran gaudir de la instal·lació per un preu de 6 €, amb opció de descomptes del 50% per compres als comerços associats. L’activitat està organitzada per N-ICE Skating i l’Ajuntament de Rubí, i compta amb la col·laboració de Comerç Rubí.

Fins a la Cavalcada de Reis
Aquest any, s’incorporen a la programació dues propostes de tallers i activitats infantils relacionades amb les tradicions de Nadal: ‘El món del tió’ del 15 al 23 de desembre a la plaça Pearson i el ‘El món dels somnis’ del 28 de desembre al 4 de gener a Doctor Guardiet on també hi trobarem la tradicional carpa d’activitats amb espectacles i activitats per a tothom.

La campanya nadalenca arribarà al seu punt culminant la nit del 5 de gener amb l’arribada dels Reis Mags d’Orient a l’Escardívol i la tradicional cavalcada pels carrers de Rubí, que mantindrà el recorregut de l’any passat. Enguany els caramels es llançaran de nou des de la primera i l’última carrossa amb l’objectiu de garantir la seguretat dels assistents. “Repartirem 4 tones de caramels aptes per a celíacs, però aquest any estrenem caramels més tous, tipus goma”, ha explicat Rodríguez. L’arribada dels Reis anirà precedida per la instal·lació del campament del Mag Rubisenc al Castell entre el 2 i el 4 de gener. Com l’any passat, es repartiran tiquets d’accés per ordre d’arribada amb l’objectiu que les famílies puguin estalviar-se les cues.