Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Museu Municipal Castell tornarà a obrir les seves portes el 3 de juny L’equipament rebrà el públic en un nou horari reduït i amb totes mesures de seguretat establertes per les autoritats https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

El Museu Municipal Castell tornarà a obrir les seves portes el 3 de juny

L’equipament rebrà el públic en un nou horari reduït i amb totes mesures de seguretat establertes per les autoritats

A partir del 3 de juny, es podrà tornar a visitar el MMUC (foto: Ajuntament de Rubí).
A partir del 3 de juny, es podrà tornar a visitar el MMUC (foto: Ajuntament de Rubí)

El Museu Municipal Castell (MMUC) tornarà a obrir al públic el proper dimecres 3 de juny, tal com permet la fase 1 de la desescalada. L’equipament cultural rebrà visitants en un nou horari reduït i amb totes les mesures de seguretat per seguir prevenint els contagis de Covid-19, entre les quals destaca la disminució de l’aforament màxim a un 50%.

El MMUC obrirà les seves portes els dimecres i divendres de 16 a 20 h, els dissabtes d’11 a 14 h i de 16 a 20 h, i els diumenges i festius d’11 a 14 h. Les persones que el visitin hi trobaran indicacions sobre l’obligatorietat de mantenir la distància mínima de 2 metres i fer servir gel hidroalcohòlic i mascareta. L’aforament es controlarà a les diferents sales d’exposició i determinats serveis estaran restringits: l’ascensor es reservarà als visitants que el necessitin, els lavabos només podran ser utilitzats per una sola persona alhora i la màquina de vending no estarà operativa.

En aquesta nova fase de reobertura, el públic podrà gaudir de l’exposició permanent de la primera planta, Rubí. L’evolució d’un poble, que inclou la nova maqueta interactiva amb el patrimoni més representatiu de la ciutat ─arqueològic, arquitectònic i natural. Abans del tancament del museu, aquest format multimèdia estava tenint una molt bona acollida entre les persones visitants. Pel que fa a les exposicions temporals que hi havia previstes durant la vigència de l’estat d’alarma, Daniel Bas. Figurinista i il·lustrador i El cost humà de la Guerra civil a Rubí, es reprogramaran en una data encara per determinar.

Mentre la normalitat es reprèn de manera progressiva, el MMUC manté la seva tasca de divulgació sobre el patrimoni de la ciutat en el marc de la campanya Rubí es queda a casa. A través de la pàgina web i les xarxes municipals, la ciutadania pot veure diferents documents audiovisuals sobre indrets emblemàtics, arquitectura i jaciments arqueològics del municipi.

La intenció de l’Ajuntament és reobrir de manera progressiva altres equipaments culturals de la ciutat. Està previst que El Celler i l’Espai Expositiu Aula Cultural puguin tornar a rebre visitants durant la fase 2, aprofitant que en aquesta nova etapa de la desescalada el govern central ja permet l’obertura de les sales d’exposicions i altres espais culturals.