Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Museu Municipal Castell recull en una exposició 60 anys de tradició gegantera La mostra s’ha inaugurat aquest dissabte amb la presència de l’alcaldessa, Ana María Martínez, i d’una àmplia representació de la Colla de Geganters de Rubí https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

El Museu Municipal Castell recull en una exposició 60 anys de tradició gegantera

La mostra s’ha inaugurat aquest dissabte amb la presència de l’alcaldessa, Ana María Martínez, i d’una àmplia representació de la Colla de Geganters de Rubí

L’alcaldessa ha elogiat la tasca de la Colla de Geganters de Rubí durant l’acte d’inauguració (foto: Localpres).
L’alcaldessa ha elogiat la tasca de la Colla de Geganters de Rubí durant l’acte d’inauguració (foto: Localpres)

El Museu Municipal Castell (MMUC) acull fins al 15 de gener del 2017 l’exposició Rubí amb ulls de gegants. 60 anys de tradició gegantera a Rubí (1956-2016), que plasma la història dels Gegants de Rubí en paral·lel a l’evolució de la ciutat.

La mostra està formada per nou lones, corresponents a nou àmbits temàtics, en què figura informació detallada i imatges sobre diferents etapes de la tradició gegantera local. També s’hi poden trobar fotografies, material divers relacionat amb els gegants, com ara vestits i figures, i un vídeo on es recuperen antigues actuacions. La mostra es completa amb un espai lúdic i educatiu per als infants batejat amb el nom d’El racó del petit gegant.

Durant la inauguració de l’exposició, l’alcaldessa, Ana María Martínez, ha felicitat la Colla de Geganters de Rubí per la seva contribució a aquests 60 anys de tradició gegantera i li ha agraït el seu paper com a ambaixadora de la ciutat: “És impensable inaugurar una exposició com aquesta sense fer referència a la intensa i íntima vinculació dels geganters amb la ciutat. Rubí són els seus gegants, i formen part del patrimoni latent de la nostra ciutat. Sou representació en molts actes i amfitrions quan cal portar el nom de Rubí fora de les nostres fronteres”.

De la seva banda, la presidenta de la colla, Fina Hinojosa, ha posat de relleu la bona acollida de l’entitat, que en els darrers temps ha sumat noves incorporacions de totes les edats.

Els assistents a l’acte d’aquest dissabte han pogut gaudir d’un ball protocol·lari dels Gegants i Gegantons de Rubí, i d’una xocolatada.

Una recerca històrica
Rubí amb ulls de gegants. 60 anys de tradició gegantera a Rubí (1956-2016) ha estat possible gràcies a la recerca històrica del membre de la colla Joan-Miquel Merino i de l’historiador rubinenc Eduard Puigventós, així com de les aportacions de moltes persones de la ciutat, que han donat imatges i altres materials per nodrir l’exposició. La mostra s’acompanya d’un llibret que es pot consultar al mateix MMUC i que també es pot comprar al Punt d’Informació, situat a l’Antiga Estació.

L’exposició es pot visitar de dimarts a divendres de 16 a 20 h, els dijous i divendres també d’11 a 14 h, els dissabtes d’11 a 14 h i de 16 a 20 h, i els diumenges i festius d’11 a 14 h. Els dilluns, el MMUC resta tancat.

Imatges relacionades

A l'exposició es pot trobar material divers (foto: Localpres)
A l'exposició es pot trobar material divers (foto: Localpres)
L'exposició es pot visitar al Castell (foto: Localpres)
L'exposició es pot visitar al Castell (foto: Localpres)
Els Gegants han ballat durant la inauguració (foto: Localpres)
Els Gegants han ballat durant la inauguració (foto: Localpres)