Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Museu Municipal Castell inaugura aquest dijous l’exposició commemorativa del centenari de l’Esbart “Esbart Dansaire de Rubí. Cent anys de dansa”, que es podrà visitar fins al 23 de juliol, repassa la història de l’entitat a través d’imatges i altres materials https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

El Museu Municipal Castell inaugura aquest dijous l’exposició commemorativa del centenari de l’Esbart

“Esbart Dansaire de Rubí. Cent anys de dansa”, que es podrà visitar fins al 23 de juliol, repassa la història de l’entitat a través d’imatges i altres materials

Ball de galop de Pallars (Autoria desconeguda. Fons Albert Sans Arís. Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler).
Ball de galop de Pallars (Autoria desconeguda. Fons Albert Sans Arís. Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler)

El Museu Municipal Castell (MMUC) obrirà aquest dijous 13 d’abril l’exposició Esbart Dansaire de Rubí. Cent anys de dansa, que commemora el centenari de l’entitat local. La mostra aplega textos, fotografies, audiovisuals i altres materials que ajuden a explicar la història de l’Esbart i, per extensió, la de Rubí.

Els elements que conformen l’exposició s’agrupen en cinc àmbits cronològics que abasten des del 1923, any del naixement de l’Esbart, fins a l'actualitat. Així, les persones visitants podran recórrer els primers anys vinculats al Casal Popular (1923-1936), el període de postguerra (1940-1951), l’etapa qualificada com “els nous temps” (1952-1974), els anys de plenitud creativa sota la direcció d’Albert Sans Arís (1974-1990) i el període actual, encetat per Eduard Ventura Díez (1990-2022).

L’exposició s’inaugurarà aquest dijous a les 19 h i es podrà visitar fins al 23 de juliol.

Coincidint amb la mostra, el proper divendres 21 d’abril a les 19 h, tindrà lloc al mateix MMUC la presentació del llibre 100 anys de l’Esbart Dansaire de Rubí, a càrrec del seu autor, Enric Escofet Xercavins, el president de l’entitat, Joan Manel Camps Jaraba, i el vicepresident, Isidre Rubio Remendo. L’acte es clourà amb una visita guiada a l’exposició.

El centenari de l’Esbart Dansaire de Rubí es complirà el 18 de novembre de 2023. Els actes commemoratius, però, es van iniciar just un any abans amb la presentació de l’espectacle 100 anys de dansa al Teatre Municipal La Sala, en què l’Esbart va actuar acompanyat dels dos únics esbarts centenaris de Catalunya: l’Esbart Català de Dansaires i l’Esbart Manresa. La programació seguirà durant els propers mesos amb diverses cites, entre les quals destaca el muntatge Grans èxits dels primers 100 anys, que es representarà per Festa Major i un cop més el 18 de novembre, en aquest cas amb la participació dels exdansaires de l’entitat.