Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El MMUC dedica una exposició a la història de la moto catalana La mostra, que inclou vehicles fabricats a Rubí, es podrà visitar fins al 19 de setembre a la planta baixa del museu municipal https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

El MMUC dedica una exposició a la història de la moto catalana

La mostra, que inclou vehicles fabricats a Rubí, es podrà visitar fins al 19 de setembre a la planta baixa del museu municipal

A l'exposició es poden veure diverses motos reals (foto: Ajuntament de Rubí).
A l'exposició es poden veure diverses motos reals (foto: Ajuntament de Rubí)

El Museu Municipal Castell (MMUC) ha obert aquest dijous l’exposició La moto catalana: Història d’una indústria capdavantera, que ret homenatge a les motos dissenyades i fabricades a Catalunya i, en especial, a tots aquells pioners que van posar les bases d’una de les indústries més brillants del territori. La mostra es podrà visitar gratuïtament fins al 19 de setembre.

La geografia catalana ha acollit al llarg de la història més de 150 fàbriques de motos, grans i petites, la majoria d'elles nascudes de la mà de genials emprenedors que, en una època molt difícil i amb molt pocs mitjans, van donar forma de motocicleta a les seves il·lusions. Entre aquestes marques, se’n troben algunes de gran prestigi internacional, com Bultaco, Montesa, OSSA o Derbi. Tota aquesta tradició va acabar generant una afició pel motociclisme que encara persisteix avui dia.

L’exposició del MMUC es divideix en cinc apartats: Els pioners (1905-1935), La indústria de la postguerra (1940-1960), Les grans marques de ressò internacional (1960-1980), La moto catalana avui, i Les motos de Rubí: Anvián, Macbor i fàbrica Hispano Villiers.

L'exposició té com a gran atractiu les set motos exposades, però també inclou una part gràfica amb textos explicatius, un mapa que situa les diferents marques catalanes i fotografies d'època.