Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Ministeri de Foment atén les demandes de Rubí i inicia les actuacions per instal·lar pantalles acústiques a Can Vallhonrat Aquest dimarts, l’alcaldessa s’ha reunit amb el director general de Carreteres per donar sortida a aquesta reivindicació històrica https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

El Ministeri de Foment atén les demandes de Rubí i inicia les actuacions per instal·lar pantalles acústiques a Can Vallhonrat

Aquest dimarts, l’alcaldessa s’ha reunit amb el director general de Carreteres per donar sortida a aquesta reivindicació històrica

L’alcaldessa, Ana María Martínez, amb el director general de Carreteres del Govern espanyol, Francisco Javier Herrero.
L’alcaldessa, Ana María Martínez, amb el director general de Carreteres del Govern espanyol, Francisco Javier Herrero

Aquest dimarts, l’alcaldessa de Rubí, Ana María Martínez, s’ha reunit a Madrid amb el director general de Carreteres del Govern espanyol, Francisco Javier Herrero. La trobada, celebrada a la seu del Ministeri de Foment, perseguia resoldre la demanda històrica dels veïns i veïnes de Can Vallhonrat de col·locar pantalles acústiques al barri per evitar l’impacte sonor que produeixen els vehicles, donada la proximitat de l’autopista AP-7.

Durant la visita, l’alcaldessa ha constatat que el Ministeri és coneixedor de la problemàtica d’aquest barri rubinenc i que ja ha encarregat un estudi per determinar l’afectació sobre els veïns i veïnes d’aquesta zona, que podria estar acabat a mitjans d’any. Si l’estudi confirma uns resultats d’impacte sonor elevats, com tot apunta, el Ministeri de Foment procedirà a la col·locació de les pantalles acústiques per resoldre aquesta situació.

Ana María Martínez ha manifestat la seva “satisfacció” pel resultat de la reunió, perquè “tot apunta que podríem estar davant del final d’una de les reclamacions històriques del nostre municipi”. L’alcaldessa ha destacat l’entesa amb el Ministeri de Foment i les facilitats que en tot moment ha tingut per exposar el seu punt de vista. “Esperem que aquest sigui el mandat en el qual se solucioni un dels greuges històrics que patia la ciutat, especialment els veïns i veïnes de Can Vallhonrat”.

Martínez s’ha desplaçat a Madrid acompanyada d’una delegació rubinenca, integrada pel 2n tinent d’Alcaldia i regidor de Medi Ambient, Moisés Rodríguez, i pel gerent del consistori, Jordi Núñez.

Demanda històrica
El veïnat de Can Vallhonrat fa anys que reclama la instal·lació de pantalles acústiques al barri per minimitzar el soroll que emeten els vehicles que circulen per l’autopista AP-7, molt propera als habitatges.

Tots els grups polítics municipals avalen aquesta demanda. Tant és així que, al Ple ordinari del mes de gener d’aquest any, es va aprovar una moció per unanimitat amb l’objectiu de resoldre els problemes de soroll a Can Vallhonat causats per l’AP-7. Entre d’altres, es va acordar instar al Ministeri de Foment a portar a terme la seva proposta d'actuació contra el soroll definida al mapa estratègic de soroll de desembre de 2007, que contempla la instal·lació d’una prolongació de la pantalla acústica en un tram d’aquesta via i reasfaltar-lo amb un tipus d’asfalt que redueix el soroll.

Aquest també va ser un dels temes que l’alcaldessa va tractar amb la delegada del Govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera, durant la seva primera visita oficial a Rubí, celebrada el mes d’octubre. De fet, la interlocució amb Cunillera ha estat fonamental a l’hora d’abordar aquesta qüestió, ja que va ser la mateixa delegada del Govern qui va convidar l’alcaldessa a reunir-se amb els responsables del Ministeri de Foment. 

Imatges relacionades

Martínez i Herrero, conversant
Martínez i Herrero, conversant