Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Mercat Municipal organitza el proper 19 de setembre la 3a edició d’“El Mercat viu de nit” La gran nit de tapes dels paradistes s’iniciarà amb una cercavila a càrrec de l’Esbart Dansaire de Rubí i els Diables de la Riera https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

El Mercat Municipal organitza el proper 19 de setembre la 3a edició d’“El Mercat viu de nit”

La gran nit de tapes dels paradistes s’iniciarà amb una cercavila a càrrec de l’Esbart Dansaire de Rubí i els Diables de la Riera

L'alcaldessa i el regidor de Comerç, acompanyats de membres de l'Associació d'Adjudicataris i de l'Esbart.
L'alcaldessa i el regidor de Comerç, acompanyats de membres de l'Associació d'Adjudicataris i de l'Esbart

El Mercat Municipal convida els rubinencs a gaudir d’una nit de tapes el proper dissabte 19 de setembre. Per tercer any consecutiu, l’equipament comercial obrirà les seves portes de manera extraordinària fins a la matinada en el marc de la proposta El Mercat viu de nit, organitzada per l’Associació d’Adjudicataris del Mercat amb el suport de l’Ajuntament i de l’Associació de Mercats de Catalunya.  

Com en edicions anteriors, la cita tindrà com a grans protagonistes les tapes elaborades pels paradistes del Mercat amb els productes que venen habitualment. Aquesta oferta gastronòmica es completarà amb diverses activitats de dinamització, que contribuiran a fer d’aquesta proposta una gran festa ciutadana.

En aquesta ocasió, i com a gran novetat, El Mercat viu de nit arrencarà amb una cercavila inaugural a càrrec de l’Esbart Dansaire de Rubí, que recorrerà els carrers del centre acompanyat dels Diables de la Riera. L’itinerari s’iniciarà a les 18.15 h a la plaça Pere Aguilera i finalitzarà sobre les 19 h a la plaça del Mercat, moment en què s’obriran les portes de l’equipament per començar la degustació de tapes. Pel que fa al tradicional pregó, tindrà lloc a les 20 h i enguany anirà a càrrec de l’alcaldessa, Ana María Martínez.

Entre les activitats que tindran lloc durant la nit, també hi haurà un concert del grup rubinenc Crousteau a partir de les 20.30 h.

Tot i que les tapes es vendran a l’interior del Mercat, la festa s’estendrà a l’entorn de l’equipament. Per aquest motiu, el carrer Cal Gerrer restarà tallat al trànsit durant la nit.

“Una festa de ciutat”
L’alcaldessa, Ana María Martínez, ha destacat la il·lusió i l’esforç que posen els paradistes en la preparació d’aquesta nit especial. Per a la primera edil, El Mercat viu de nit és “una festa de ciutat” que evidencia “la importància del Mercat com a element clau de la vida de Rubí”. Martínez ha convidat els rubinencs a gaudir de la proposta i a comprovar “la qualitat dels productes del Mercat”. “Farem bullir la ciutat”, ha avançat l’alcaldessa.

De la seva banda, la presidenta de l’Associació d’Adjudicataris del Mercat, Dolors Tubau, ha declarat que aquesta tercera edició els fa “tanta o més il·lusió que la primera”. Segons ha dit, “aquesta nit és una manera diferent de veure el Mercat [...]. Esperem que la ciutadania ens vingui a veure”.

Pel que fa a la principal novetat d’aquest any, la cercavila inaugural, el director de l’Esbart Dansaire de Rubí, Jordi Rubio, s’ha mostrat confiat que ajudarà a atraure més visitants al Mercat.

El 2014, els rubinencs van respondre massivament a la crida d’El Mercat viu de nit, arribant a consumir prop de 29.000 tapes.