Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Mag Rubisenc instal·la el seu campament al Castell La Fira de Reis, amb productes d’artesania, es podrà visitar fins dilluns a la plaça Catalunya https://www.rubi.cat/ca/actualitat/noticies/el-mag-rubisenc-instal-la-el-seu-campament-al-castell/@@images/image/preview

El Mag Rubisenc instal·la el seu campament al Castell

La Fira de Reis, amb productes d’artesania, es podrà visitar fins dilluns a la plaça Catalunya

El Mag Rubisenc al seu campament (foto: Localpres).
El Mag Rubisenc al seu campament (foto: Localpres)

El Castell acollirà a partir d’aquest divendres 2 de gener i fins al proper diumenge dia 4 el campament del Mag Rubisenc, l’emblemàtic alquimista encarregat de guiar els Reis Mags d’Orient fins a Rubí. Els infants que vulguin visitar-lo i lliurar-li la tradicional carta per a Ses Majestats ho podran fer cada dia entre les 17 h i les 21 h.

Amb l’objectiu de reduir les llargues esperes ocasionades per la gran afluència de gent, el Servei de Cultura ha decidit prorrogar l’horari del campament, així com lliurar tiquets als infants de 0 a 12 anys per regular-ne l’entrada. D’aquesta manera, les famílies podran tenir una idea orientativa de la seva hora d’accés i evitar-se grans cues.

La presència del Mag Rubisenc al Castell anirà acompanyada d’un taller en què els nens podran aprendre a elaborar els fanalets amb els quals s’indica als Reis el camí cap a Rubí. Els nens i nenes hauran d’encendre aquests llums el proper 5 de gener, just abans de l’arribada de Ses Majestats a l’Escardívol, alhora que pronuncien les paraules màgiques ensenyades pel Mag Rubisenc: “Nens i nenes de Rubí, amb la mà plena, somrieu i no tingueu neguit, perquè els Reis arriben a Rubí!”.

Fira de Reis
També des d’aquest divendres, la plaça Catalunya acull la Fira de Reis, on els artesans del Mercat d’Artesania de Rubí ofereixen els seus productes fets a mà, com ara il·lustracions, bijuteria, escultures, ceràmica, roba o parament de la llar, entre d’altres. El mercat es podrà visitar els dies 2, 3 i 4 de gener de 10.30 h a 20.30 h, i el 5 de gener de 10.30 h a 14 h.

A més, durant aquests dies se segueixen celebrant nombroses activitats de dinamització al carrer. Així, aquest divendres de 18 h a 20 h, el servei de ludoteca En català, jugues? passarà per la plaça d’Aragó de Ca n’Oriol; divendres i dissabte, en aquest mateix horari, hi haurà cantades de nadales a càrrec de l’Obrador Coral i l’Associació Rubí Musical Segle XXI a l’illa de vianants i els carrers del centre; i dissabte d’11 h a 13 h i de 17.30 h a 20.30 h, es podrà visitar a la plaça del Doctor Guardiet la Fira dels Invents. També els Castellers de Rubí oferiran tallers oberts en aquest mateix emplaçament entre les 11 h i les 13 h.

D’altra banda, el Trenet dels Comerciants seguirà circulant fins diumenge 4 de gener per diverses zones de Rubí, mentre que la pista de gel de la plaça de la Nova Estació estarà operativa fins al dia 11.

Imatges relacionades

La Fira de Reis
La Fira de Reis