Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Juguem i respectem continua creixent i arriba a la plaça dels Nens El projecte es torna a posar en marxa aquest dilluns i s’oferirà a les places Neus Català, Constitució, Onze de Setembre i dels Nens https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

El Juguem i respectem continua creixent i arriba a la plaça dels Nens

El projecte es torna a posar en marxa aquest dilluns i s’oferirà a les places Neus Català, Constitució, Onze de Setembre i dels Nens

La proposta a la plaça de l’Onze de Setembre  (foto: Ajuntament de Rubí - Localpres).
La proposta a la plaça de l’Onze de Setembre (foto: Ajuntament de Rubí - Localpres)

El projecte Juguem i respectem es desenvoluparà també a la plaça dels Nens, al barri de les Torres. En aquest punt de la ciutat, la iniciativa respon als mateixos objectius que als altres emplaçaments: esdevenir una eina educativa, lúdica i afavoridora d’una bona convivència i del civisme a l’espai públic. La iniciativa també es torna a posar en marxa a les places on ja es desenvolupava fins ara, amb els següents horaris: entre el 6 de maig i el 15 de juny i entre el 30 de setembre i el 31 d’octubre, de 17 a 19.30 h; i entre el 15 de juny i el 31 de juliol i del 2 al 27 de setembre, de 18 a 20.30 h.  Dilluns i dimecres a les places Constitució i Neus Català; dimarts i dijous a les places Onze de Setembre i dels Nens; i els divendres, a la plaça Constitució.

El Juguem i respectem posa a disposició dels nens i nenes una maleta amb material per a una trentena de jocs, pensats per edats compreses entre els 3 i els 14 anys. La maleta conté jocs de taula, jocs de moviment i d’habilitat, activitats de construcció i propostes per treballar la psicomotricitat. També hi ha pilotes de goma que permeten jugar a pilota a l’espai públic sense crear molèsties al veïnat. Els nens i nenes es poden acreditar amb un carnet gratuït que els habilita per demanar el material en préstec i els compromet a retornar-lo en bones condicions. D’aquesta manera, s’implica els infants i adolescents en la cura i manteniment de les joguines. La maleta de jocs sempre surt a les places de la mà de personal amb formació i experiència en l’àmbit del lleure, que engresca als infants a participar-hi, explica el funcionament del sistema de préstec i les normes del joc i supervisa els diferents materials.

Barris i Comunitats

L’Ajuntament de Rubí treballa l’acció comunitària com a eina per a la inclusió social i la millora de la convivència al barri de Les Torres, en un projecte emmarcat en la proposta Barris i Comunitats de la Diputació de Barcelona.

Així, es continua treballant per assolir cada vegada més espais que afavoreixin les relacions socials entre les persones que viuen al barri, que generin dinàmiques d’intercanvi i convivència i que redueixin la segregació i el conflicte. Amb la dinamització esportiva, el projecte Juguem i respectem i/o el projecte Llegim i respectem, es promouen valors de confiança, tolerància, respecte i empatia a l’espai públic, alhora que se’n fomenta l’ús saludable i la igualtat d’oportunitats educatives i lúdiques.

Objectius de Desenvolupament sostenible