Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El jovent de Rubí diu la seva al Pla Local de Joventut Una cinquantena de nois i noies han pres part al procés participatiu del Pla, que ha tingut lloc aquest dissabte i en el qual s’han tractat diverses àrees d’interès del col·lectiu https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

El jovent de Rubí diu la seva al Pla Local de Joventut

Una cinquantena de nois i noies han pres part al procés participatiu del Pla, que ha tingut lloc aquest dissabte i en el qual s’han tractat diverses àrees d’interès del col·lectiu

L’alcaldessa, Ana María Martínez, dirigint-se als assistents a la sessió participativa (foto: Localpres).
L’alcaldessa, Ana María Martínez, dirigint-se als assistents a la sessió participativa (foto: Localpres)

Un total de 52 nois i noies d’entre 12 i 30 anys, a títol individual la majoria però també en representació de 12 entitats, han fet les seves aportacions al Pla Local de Joventut aquest dissabte. La cita, que ha comptat amb la presència de l’alcaldessa, Ana María Martínez, i la regidora de l’Àrea de Serveis a les Persones,Marta García, s’ha allargat tot el dia i ha recollit les necessitats, idees i propostes del col·lectiu.

Durant el matí, s’ha treballat en la definició del jovent de Rubí. De les aportacions dels participants, ha sortit un perfil de jove creatiu, amb talent, tolerant, lluitador, obert i amb molt potencial.

La tarda s’ha reservat a les aportacions en àrees concretes.

En matèria de cultura i oci, les propostes recollides reclamen més concerts a l’aire lliure i amb més presència de grups locals. En aquest sentit, també es demanen més facilitats a les bandes locals a l’hora d’assajar. De la mateixa manera, s’apunta la necessitat de programar més activitats a l’Espai 1413. També ha aparegut la voluntat de tenir cinemes a Rubí.

Pel que fa a la cohesió social, es reclamen més mesures per lluitar contra l’assetjament escolar dins i fora de les aules.

En relació amb l’espai i equipaments públics, la neteja i manteniment d’instal·lacions i parcs és una de les preocupacions dels joves. Una millora en l’horari de la biblioteca també és una petició comuna, així com més ajuts al transport públic i espais autogestionats per a entitats.

En l’àmbit de l’esport i la salut, les necessitats que apunta el jovent tenen a veure amb més pistes esportives per a la pràctica d’esports més enllà del bàsquet i el futbol. En l’àmbit sanitari s’ha reclamat més suport d’especialistes en psicologia als instituts.

Sobre l’emancipació dels joves, les propostes van encaminades a l’orientació pels alumnes de Secundària, iniciatives que afavoreixin la formació dual i la demanda d’un ventall més ampli de propostes acadèmiques. Sobre el RubiForma, consideren que calen propostes de més nivell i qualitat.

Finalment, pel que fa a l’associacionisme i la participació, les propostes apunten a la necessitat d’un hotel d’entitats, millores en l’accés a subvencions i més espais de debats i fòrums perquè els joves s’expressin.

L’apropament als joves és la millor eina que podem tenir per gaudir d’encerts en polítiques de joventut”, ha assegurat l’alcaldessa, Ana María Martínez. La primera edil també ha comentat que “el nostre objectiu és que tots els i les joves trobin oportunitats de vida en tots els àmbits a la ciutat”.

Si algú no va assistir a la jornada encara pot fer arribar les seves propostes fins al divendres 16 de juny a través del correu , mitjançant un missatge de Watsapp al número 630 76 63 79 o bé a través de les xarxes socials.

Ara, aquestes propostes seran revisades tècnicament. Posteriorment està prevista una jornada de retorn.