Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els integrants de la Taula d’oci i cultura juvenil aporten idees per a la propera Festa Major L’òrgan consultiu ha celebrat aquest dimecres la seva segona reunió, amb la participació d’una vintena de joves i dels regidors de Cultura i Joventut https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Els integrants de la Taula d’oci i cultura juvenil aporten idees per a la propera Festa Major

L’òrgan consultiu ha celebrat aquest dimecres la seva segona reunió, amb la participació d’una vintena de joves i dels regidors de Cultura i Joventut

El Barrakuda Festival de la darrera Festa Major (foto: Localpres).
El Barrakuda Festival de la darrera Festa Major (foto: Localpres)

La Taula d’oci i cultura juvenil, impulsada per l’Ajuntament i un grup de joves de la ciutat, ha celebrat aquest dimecres la seva segona reunió, dedicada de manera monogràfica a la Festa Major. Durant la trobada, la vintena de nois i noies participants han valorat les anteriors edicions de la festa i han fet propostes de millora per a aquest any. Aquestes idees han estat recollides pel regidor de Cultura, Moisés Rodríguez, i la regidora de Joventut, Marta García, amb l’objectiu de poder perfilar una Festa Major on els joves se sentin prou representats.

Els integrants de la Taula d’oci i cultura juvenil han plantejat propostes concretes per millorar l’oferta musical de la festa, tant a l’Escardívol com en altres punts de la ciutat; però també idees per crear nous espais per a joves, programar teatre i altres espectacles que puguin agradar aquest col·lectiu, o organitzar noves activitats esportives. Els joves també han opinat sobre alguns dels actes més tradicionals de la festa, com ara el pregó inaugural o el Piromusical.

Per a l’Ajuntament, i en especial per al Servei de Cultura, era important escoltar la veu dels joves en relació a la Festa Major. Creiem que és essencial que aquest gran esdeveniment cultural sigui prou atractiu per a aquest col·lectiu”, ha declarat el regidor Moisés Rodríguez. De la seva banda, Marta García ha incidit que “poder opinar sobre la Festa Major era una demanda dels joves i vam estar d’acord que valia la pena dedicar-hi unes de les primeres reunions de la Taula d’oci i cultura juvenil; podem fer una feina conjunta molt bona gràcies a aquest nou canal de comunicació que hem obert”. 

La Taula d’oci i cultura juvenil de Rubí es va posar en marxa el passat 16 de desembre amb la participació de 25 joves, la majoria vinculats a col·lectius i entitats de la ciutat.  Aquest òrgan consultiu té com a objectius crear un espai de diagnosi i valoració de l’actual oferta d’oci i cultura, recollir propostes per a les festes populars i reunir també idees d’activitats culturals que ajudin a construir projectes comuns. Les seves reunions tenen una periodicitat trimestral.