Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El grup Calçotònics guanya el Concurs de comparses de Carnaval Una vintena de col·lectius es van inscriure a la rua de dissabte, que va registrar més públic que en anys anteriors https://www.rubi.cat/ca/actualitat/noticies/el-grup-calcotonics-guanya-el-concurs-de-comparses-de-carnaval/@@images/image/preview

El grup Calçotònics guanya el Concurs de comparses de Carnaval

Una vintena de col·lectius es van inscriure a la rua de dissabte, que va registrar més públic que en anys anteriors

Els Calçotònics al lliurament de premis (foto: Localpres).
Els Calçotònics al lliurament de premis (foto: Localpres)

El grup Calçotònics ha estat el guanyador del Concurs de comparses de Carnaval d’aquest any. El col·lectiu, que va desfilar a la rua de dissabte disfressat dels ingredients d’una calçotada, s’ha endut el primer premi gràcies a una valoració de 84 punts sobre 90 possibles.

En segon lloc ha quedat el grup la Tribu Kulungele, amb 77 punts, mentre que els tercers classificats han estat els membres de la Comparsa Can Txafó, que han obtingut 75 punts vestits de xiclets.

Els tres grups premiats, que rebran 700 €, 400 € i 200 € respectivament, s’han donat a conèixer aquest dimarts al vespre en un acte que ha tingut lloc a la Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler i que ha comptat amb el jurat del concurs, format per membres del grup de teatre local Tiamat Teatre. A l’hora de puntuar les comparses, s’ha tingut en compte el conjunt del col·lectiu, la creativitat del vestuari, el suport d’elements com vehicles o carrosses, i l’ambient musical.

Enguany s’han presentat una vintena de comparses a concurs, sumant un total de 902 persones. La rua de dissabte, però, també va comptar amb la participació espontània d’altres col·lectius, així com de dos grups d’animació. Tot plegat va despertar l’interès d’un públic més nombrós que en anys anteriors, fins al punt que la plaça del Doctor Guardiet es va quedar petita durant la xocolatada i la guerra de confeti que tancaven la desfilada.

Un Carnaval molt participatiu
L’alta participació ha estat la constant d’aquest Carnaval. Milers de joves van assistir al ball de dissabte, celebrat a la Pista Francesc Calvo, mentre que les activitats de la Matinal infantil de diumenge també van comptar amb una gran implicació en els seus diversos emplaçaments (plaça Catalunya, plaça Doctor Guardiet i Rambla del Ferrocarril). Una desena de comparses es van inscriure a la rua infantil tot i que algunes no van arribar a participar-hi i altres s’hi van sumar de forma espontània a darrera hora. Pel que fa al ball final Disco Pinky, a la Rambla del Ferrocarril, va registrar una assistència de 500 persones, una xifra superior a la d’anys anteriors.

Enterrament de la sardina
El Carnaval, com marca la tradició, finalitzarà aquest dimecres amb l’enterrament de la sardina. A les 18 h, tindrà lloc la concentració del seguici fúnebre a la plaça Pearson, on la companyia Cremallera Teatre explicarà la història del Rei Carnestoltes i la Vella Quaresma. A les 18.30 h, s’iniciarà la cercavila, amb la participació de diverses entitats de cultura popular i tradicional de la ciutat, com la Colla Gegantera del Pinar, la Colla Gegantera de l’Escola Teresa Altet, els Tronats del Tabal i alumnes de l’Institut La Serreta. El recorregut acabarà a l’Escardívol, on Sa Majestat Carnestoltes viurà el seus últims instants a la foguera.

Concurs de màscares d’edRa
Tot i la finalització del Carnaval, fins al 22 de febrer encara es pot visitar a la Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler una mostra d’algunes de les obres presentades al Concurs de cartells.

També es poden veure, en aquest cas fins al 27 de febrer i a la sala d’exposicions d’edRa, els treballs presentats al Concurs de màscares d’aquest centre educatiu. Els premis del certamen es van lliurar el passat dijous: a la categoria C (més de 16 anys), Sheila García va obtenir el primer premi i Marc Bellmunt el segon; a la categoria B (de 10 a 15 anys), Martina Saiz va ser la guanyadora i Biel Planxat va quedar en segon lloc; i a la categoria A (fins a 9 anys) tots els participants van obtenir un obsequi.

Imatges relacionades

Tallers infantils (foto: Localpres)
Tallers infantils (foto: Localpres)
Rua infantil (foto: Localpres)
Rua infantil (foto: Localpres)
Rua infantil (foto: Localpres)
Rua infantil (foto: Localpres)
Xerrada sobre les tradicions del Carnaval (foto: Localpres)
Xerrada sobre les tradicions del Carnaval (foto: Localpres)
El ball de Carnaval (foto: Localpres)
El ball de Carnaval (foto: Localpres)
Can Txafó, 3r premi del Concurs de comparses (foto: Localpres)
Can Txafó, 3r premi del Concurs de comparses (foto: Localpres)
Tribu Kulungele, 2n premi del Concurs de comparses (foto: Localpres)
Tribu Kulungele, 2n premi del Concurs de comparses (foto: Localpres)
Calçotònics, 1r premi del Concurs de comparses (foto: Localpres)
Calçotònics, 1r premi del Concurs de comparses (foto: Localpres)