Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El grup Buhos obre el cartell del RRandom 2019 El festival de música de Rubí comptarà aquest any amb una vintena d’actuacions, que tindran lloc entre el 22 i el 30 de juny https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

El grup Buhos obre el cartell del RRandom 2019

El festival de música de Rubí comptarà aquest any amb una vintena d’actuacions, que tindran lloc entre el 22 i el 30 de juny

El regidor de Cultura i l'alcaldessa, amb el cartell del RRandom 2019 (foto: Ajuntament de Rubí - Lali Puig).
El regidor de Cultura i l'alcaldessa, amb el cartell del RRandom 2019 (foto: Ajuntament de Rubí - Lali Puig)

El grup de rock Buhos és el primer artista confirmat per al Rubí Random Music Festival 2019, que tindrà lloc del 22 al 30 de juny a diferents espais de la ciutat. L’alcaldessa, Ana María Martínez, i el regidor de Cultura, Moisés Rodríguez, ho han desvetllat aquest dilluns en una compareixença en què també s’ha presentat la imatge d’aquesta quarta edició del RRandom.

Buhos tornaran al festival rubinenc després que l’any passat haguessin de suspendre el seu concert a causa de la pluja; un contratemps que no va impedir que la banda baixés de l’escenari per improvisar alguns temes amb els seus seguidors. L’Ajuntament ha volgut reconèixer aquest gest comptant novament amb ells. “L’any passat ens vam comprometre amb els Buhos i ells amb la ciutat”, ha manifestat la primera edil, que ha confirmat que el concert tindrà lloc la nit del dijous 27 de juny a l’Escardívol.

De la seva banda, el regidor de Cultura ha avançat que s’està treballant per disposar d’un escenari cobert a l’Escardívol perquè els artistes “tinguin totes les garanties” i no calgui tornar a suspendre cap actuació com a conseqüència de la pluja.

Una vintena de concerts
El RRandom 2019 comptarà amb una vintena d’actuacions que arrencaran el dissabte 22 de juny i finalitzaran el dia 30, últim dia de Festa Major. D’aquesta manera, el festival avança un dia el seu inici respecte a l’edició anterior i es consolida com un esdeveniment amb entitat pròpia més enllà de la festivitat de Sant Pere.

Com en anys anteriors, el Teatre Municipal La Sala es reservarà per als concerts més íntims (25 i 26 de juny), l’amfiteatre del parc del Castell acollirà actuacions de mig format (24, 27 i 30 de juny) i l’Escardívol serà l’escenari més multitudinari, amb concerts previstos els dies 22, 23, 27, 28 i 29 de juny. Durant els dies de Festa Major, també es podrà gaudir d’actuacions del RRandom a les places de Catalunya i de Salvador Allende.

Pel que fa  l’oferta musical, tornarà a estar caracteritzada per la diversitat i l’eclecticisme, tal com ha confirmat l’alcaldessa: “Es tracta de donar cabuda a diferents tipus de música amb una característica comuna, que és la qualitat. Al final, el que volem és arribar a diferents públics”. Dins d’aquesta programació, el regidor Moisés Rodríguez ha declarat que no hi faltarà el rock i que, de fet, s’està preparant una nit protagonitzada per aquest tipus de música.

L’au lira, un animal amb diversitat de sons
La imatge gràfica del RRandom està protagonitzada aquest any per l’au lira, una espècie exòtica originària d’Austràlia que té l’habilitar d’imitar qualsevol so i melodia, des del cant dels ocells fins a una càmera de fotos o una serra mecànica. Aquest animal serà la carta de presentació del festival perquè simbolitza la diversitat de sonoritats que aplega l’esdeveniment musical i la seva capacitat que té de fer volar el públic a diversos indrets a través dels sentits.

L’au lira vol convertir-se en un element emblemàtic d’aquesta edició del RRandom, present a tots els seus elements comunicatius. La seva imatge ja il·lustra el nou web del festival, www.rrandom.cat, i els diferents perfils a les xarxes socials.