Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El govern proposa abaixar l’IBI l'any vinent Ana María Martínez ha presentat l’avantprojecte de pressupost per 2018 que implica activament la ciutadania en la definició de les inversions https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

El govern proposa abaixar l’IBI l'any vinent

Ana María Martínez ha presentat l’avantprojecte de pressupost per 2018 que implica activament la ciutadania en la definició de les inversions

L’alcaldessa i el regidor durant la roda de premsa.
L’alcaldessa i el regidor durant la roda de premsa

L’alcaldessa Ana María Martínez, acompanyada del regidor de Serveis Centrals Moisés Rodríguez, ha presentat aquest divendres la proposta de pressupost municipal per al 2018 a tots els grups municipals del consistori en el marc d’una junta extraordinària de portaveus. Minuts després, la proposta s’ha donat a conèixer també als mitjans de comunicació. “Hem volgut canviar la manera de treballar el pressupost per garantir que estigui operatiu només començar el 2018 i buscant el màxim consens possible”, ha explicat l’alcaldessa.

La proposta del govern inclou obrir un procés de participació ciutadana per decidir projectes o inversions per valor de 200.000 euros, dels quals el Consell dels Infants podria definir l’ús de 50.000 euros. “Volem fer participar la ciutadania de l’acció de govern,  una voluntat  que estem segurs que compartim amb altres forces del ple” ha conclòs Martínez. D’aquesta manera, tal com ja s’ha fet a través del projecte Alcaldia als Barris, l’equip de govern vol convertir la ciutadania en protagonista activa de les decisions que tenen a veure amb la ciutat.

L’altre factor clau de la proposta de números de l’equip de govern és que planteja la reducció de la pressió fiscal de la ciutadania amb la rebaixa de l’Impost de Béns Immobles (IBI), mantenint els estàndards de qualitat dels serveis que ofereix l’administració. “La bona salut financera de l’Ajuntament fa que ens puguem permetre estudiar abaixar l’IBI de cara a les ordenances fiscals de 2018”, ha argumentat l’alcaldessa.

La màxima representant política de la ciutat ha emplaçat els membres del ple a estudiar la proposta de l’executiu durant les vacances per començar a negociar els comptes al setembre. Martínez ha dit que es busca el “màxim consens per una eina que ha de permetre oferir a la ciutadania els millors serveis possibles” i ha recordat que el compromís de l’equip de govern és prioritzar l’atenció a les persones amb dificultats i la reactivació econòmica.