Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El govern preveu crear un espai d’atenció familiar per a emergències L’alcaldessa ha presentat el projecte als mitjans de comunicació aquest dilluns i ha avançat també la construcció de sis habitatges per a joves al carrer Maria Aurèlia Capmany https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

El govern preveu crear un espai d’atenció familiar per a emergències

L’alcaldessa ha presentat el projecte als mitjans de comunicació aquest dilluns i ha avançat també la construcció de sis habitatges per a joves al carrer Maria Aurèlia Capmany

L’alcaldessa en un moment de la presentació a la sala de plens (foto. Ajuntament de Rubí – Lali Álvarez  ).
L’alcaldessa en un moment de la presentació a la sala de plens (foto. Ajuntament de Rubí – Lali Álvarez )

L’alcaldessa, Ana María Martínez, ha presentat aquest dilluns el projecte de creació d’un espai d’atenció familiar per a emergència residencial i de construcció de sis habitatges per a joves. “Hem treballat molt per promoure l’ampliació del parc públic d’habitatge, però continuem tenint dificultats per accedir a l’habitatge d’emergència. Ens calen recursos per atendre aquells col·lectius que necessiten una cobertura residencial de curta durada. Per això proposem aquest espai d’atenció familiar”, ha dit Martínez.

L’espai residencial d’emergència se situaria al carrer Belchite, 1-9 a la planta baixa d’un edifici propietat de PROURSA que actualment està en desús. La proposta planteja un espai amb capacitat per a 34 persones que tindrien 7 habitacions familiars amb bany interior, armaris i zona d’estudis. També hi hauria una zona comuna amb menjador, cuina, armaris individualitzats per a famílies, un espai de reunions i un altre de jocs infantils. Una de les habitacions estaria adaptada per a una persona amb mobilitat reduïda. Durant  2018,  la Taula d’Emergència en matèria d’habitatge ha atès 83 peticions urgents d’habitatge d’emergència i, d’aquestes, 30 han obtingut un informe favorable. L’Agència Catalana de l’Habitatge, però només va adjudicar un pis. Per atendre la resta de casos, l’Ajuntament ha hagut de recórrer al lloguer d’habitacions, en hotels o pensions, amb un cost de més de 200.000 euros. “Tothom que necessita un sostre, el té. No queda ningú desatès. Però pensem que disposar d’un espai com aquest ens ajudaria molt. Podríem donar cabuda a moltes persones alhora i ens permetria gestionar de forma més directe les situacions d’emergència que requereixen d’un lloc temporal fins que trobem una solució definitiva per cada cas”, creu l’alcaldessa.

A més d’aquest espai per persones en situació d’emergència, el govern també ha incorporat a la proposta de pressupostos per a 2019 la redacció d’un projecte de 6 habitatges de protecció social de 43m2 al carrer Maria Aurèlia Capmany.  Les dimensions d’aquesta parcel·la en concret no permeten la construcció d’habitatges familiars, per això s’ha optat per proposar la creació d’habitatges per a parelles o grups reduïts per destinar-los al lloguer social  jove.

La redacció dels dos projectes executius i la remodelació de l’espai d’emergència tenen un cost previst de 360.000 euros que es contempla a la proposta de pressupost municipal que fa el govern per 2019. “Creiem que són dos projectes molt necessaris i que suposen un pas endavant de les polítiques d’habitatge a la nostra ciutat. Per això confiem que puguin prosperar amb l’aprovació del pressupost ja sigui ara al febrer o més endavant”, ha conclòs Martínez.