Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El govern municipal presenta un Pla d’inversions de 7,8 milions d’euros per transformar Rubí L’alcaldessa ha presentat la proposta d’inversions abans que sigui sotmesa a l’aprovació del Ple municipal, tot destacant el consens polític que l’ha fet possible https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

El govern municipal presenta un Pla d’inversions de 7,8 milions d’euros per transformar Rubí

L’alcaldessa ha presentat la proposta d’inversions abans que sigui sotmesa a l’aprovació del Ple municipal, tot destacant el consens polític que l’ha fet possible

L’alcaldessa, durant la roda de presentació de la proposta de Pla d’inversions (foto: Localpres).
L’alcaldessa, durant la roda de presentació de la proposta de Pla d’inversions (foto: Localpres)

L’equip de govern portarà a aprovació al proper Ple municipal, que se celebrarà el dijous 14 de juliol, una proposta de Pla d’inversions 2016-2017 dotada amb 7,8 milions d’euros. L’alcaldessa, Ana María Martínez, ha explicat aquest divendres les línies mestres d’aquest document que, segons ha destacat, “transformarà Rubí de manera important”.

La màxima responsable municipal ha posat de relleu l’alt grau de consens polític que acompanya la proposta: “Recull d’entrada aquells compromisos que s’havien adoptat amb els grups polítics en la negociació dels pressupostos d’enguany i una part dels projectes del PIFS que no es van poder executar per manca de temps [...]. Volem que el futur de la nostra ciutat s’escrigui amb la participació, implicació, col·laboració i treball compartit de totes les forces serioses del Ple municipal”.

El pla contempla una desena de projectes, molts dels quals són estratègics per a la transformació de la ciutat, com per exemple l’ampliació de l’illa de vianants (1,1 milions d’euros), la primera fase de la millora del parc de Ca n’Oriol (676 mil euros) o la primera fase del projecte 3B, que ha d’ajudar a reformar els barris de Les Torres, Ca n’Oriol i 25 de Setembre (865 mil euros). Sobre el parc de Ca n’Oriol, l’alcaldessa ha explicat que la voluntat del consistori és que aquest parc urbà “sigui un referent a la comarca i si pot ser a Catalunya com a espai obert de joc i experimentació, infantil i familiar”. Pel que fa al projecte per millorar els barris de Les Torres, Ca n’Oriol i 25 de Setembre, es tracta d’una via de transformació econòmica, social i urbanística per posar aquestes zones “a la mateixa velocitat” que la resta del municipi.

Entre la resta de projectes que s’inclouen al Pla d’inversions 2016-2017, figuren la primera fase de la millora de camins i connexions, en què es contempla la creació d’una Anella Verda de carril bici (950 mil euros); l’adequació de la Font del Ferro (450 mil euros); la primera fase de la millora del Casino (600 mil euros); la primera fase d’aplicació del Pla director de polígons (1,1 milions d’euros); millores als parcs infantils (435 mil euros); la reforma del carrer Avellaners (330 mil euros); i la millora d’un dels accessos a la ciutat (230 mil euros). A més, s’hi contemplen set actuacions per valor d’1 milió d’euros que no es van poder executar dins el Pla d’inversions financerament sostenible (PIFS).

Consens i participació
L’alcaldessa ha avançat que molts d’aquests projectes incorporaran processos de participació “per la proximitat amb què ens agrada treballar i per la responsabilitat que tenim com a gestors públics de definir i dur a terme projectes que responguin al que els nostres veïns i veïnes creuen que la ciutat necessita”. Serà el cas, per exemple, de la millora del parc de Ca n’Oriol, que intentarà copsar les necessitats expressades per la ciutadania.

Martínez ha conclòs que la proposta de Pla d’inversions que es portarà a aprovació al proper Ple “és un dels documents més importants i consensuats d’aquests últims anys i qui pensem que en surt més beneficiat som tots els ciutadans”.

Fitxers relacionats