Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El govern municipal plasma les línies estratègiques de la seva acció al Pla de mandat 2019-2023 El document, alineat amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible que fixa l’Agenda 2030, regirà les polítiques municipals durant els propers tres anys i mig https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

El govern municipal plasma les línies estratègiques de la seva acció al Pla de mandat 2019-2023

El document, alineat amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible que fixa l’Agenda 2030, regirà les polítiques municipals durant els propers tres anys i mig

Els regidors i regidores de l’equip de govern, durant la presentació del Pla de mandat 2019-2023 (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres).
Els regidors i regidores de l’equip de govern, durant la presentació del Pla de mandat 2019-2023 (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres)

El govern municipal ha presentat aquest dimecres al matí el Pla de mandat de l’Ajuntament de Rubí per al període 2019- 2023, en què es concreten les línies bàsiques que regiran la seva gestió durant els propers tres anys i mig. El document, que està a disposició de la ciutadania a través del web municipal, marca l’estratègia i les actuacions polítiques prioritàries, així com un seguit de compromisos que adopta l’organització amb tots els rubinencs i rubinenques, tots ells alineats amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible de l’Agenda 2030.

El Pla de mandat s’estructura en sis línies estratègiques:

  • La lluita contra la pobresa i l’exclusió social
  • L’educació equitativa i la millora dels serveis de la salut pública
  • La convivència, el civisme i la seguretat ciutadana
  • La lluita i la promoció del dret a l’habitatge
  • La reactivació econòmica i la lluita contra l’atur
  • Una ciutat sostenible que implementi un pla actiu de transició ecològica

La sinergia entre els dos grups municipals que integren l’equip de govern ─Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) i En Comú Podem (ECP)─ ha donat com a resultat un document de treball sòlid, que suma valors i prioritats i que vol caminar cap a un model de ciutat justa, solidària, igualitària, educadora, formadora, participativa, metropolitana i sostenible”, ha assegurat l’alcaldessa, la socialista Ana María Martínez Martínez. En aquest mateix sentit, la segona tinenta d’alcaldia i portaveu d’En Comú Podem, Ànnia Garcia Moreno, s’ha referit al treball previ que han dut a terme els dos grups municipals per consensuar el Pla de mandat: “Aquest Pla és alguna cosa més que un full de ruta, perquè ha suposat la base de la negociació de l’acord de govern. Quan al setembre vam decidir entrar al govern local, aquest Pla de mandat ja estava treballat, ja hi havia una base molt sòlida [...]. Per tant, ara posem el segell definitiu a aquest acord de govern, que ens està permetent tirar endavant molts dels projectes inclosos en aquest document”.

Tant Martínez Martínez com Garcia Moreno han coincidit a remarcar que el Pla de mandat és ambiciós però, a la vegada, factible. “El Pla recull compromisos que és inevitable que portem a la pràctica”, ha explicat la segona tinenta d’alcaldia, en al·lusió a la vinculació del Pla de mandat amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible, dirigits a salvar el planeta, eradicar la pobresa i assegurar la prosperitat. “La suma de petites accions des de cadascuna de les ciutats pot ser el catalitzador que generi el canvi per deixar als nostres fills i filles un món millor”, ha dit l’alcaldessa.

L’estructura amb què ha estat elaborat aquest document, dividit en diferents eixos i subeixos, es deu a la voluntat de l’equip de govern de facilitar la rendició de comptes a la ciutadania: “Volem executar el Pla mandat de manera transparent i participativa, amb la voluntat que els diferents plans directors i projectes siguin compartits. I que, des de la confiança creada a partir dels diversos processos participatius que duguem a terme, es puguin entendre com a projectes de ciutat, no d’un govern”, ha comentat Andrés Medrano Muñoz, regidor d’En Comú Podem.

Per la seva banda, el primer tinent d’alcaldia i portaveu del Partit dels Socialistes de Catalunya, Moisés Rodríguez Cantón, ha parlat de la importància de comunicar els diferents projectes i accions inclosos al Pla de mandat: “Hem d’explicar al món, amb orgull, allò que farem. Hem començat a picar portes i la gent vol escoltar el que fem a Rubí. És el moment de treballar la marca de ciutat, de fomentar que la gent recuperi i senti la seva identitat [...], de construir ciutadania europea, de treballar amb altres ciutats amb les quals compartim temàtiques i que saben que poden comptar amb Rubí”.

Compromisos i accions inclosos al Pla de mandat
Durant els propers tres anys i mig, el govern vol impulsar un pla local d’habitatge, crear una oficina de drets energètics, impulsar la remodelació del parc de Ca n’Oriol, situar Rubí en el marc dels grans projectes europeus, activar una marca de ciutat que sigui motiu d’orgull de la població i redactar plans d’innovació, com el previst per a la cultura i l’esport.

Aquest també serà el mandat en què començarà a prendre forma l’Ajuntament centralitzat, el centre d’innovació de Rubí, la segona fase de l’Illa de vianants, la rehabilitació del Casino i la incorporació de l’avinguda de l’Estatut a la trama urbana.

Alhora, s’activarà un nou equipament per a joves que estarà situat a la Superson, es col·locarà una coberta a la pista de Salvador Allende, s’impulsarà un festival d’art urbà i es donarà solució al pas de línies d’alta tensió pel municipi, entre d’altres.

El 2023, i després d’haver executat les diferents accions que inclou el Pla de mandat, la imatge de Rubí haurà de ser la d’una ciutat moderna, preparada per afrontar nous reptes, sostenible i amb capacitat per afrontar les situacions econòmiques que pugui deparar el futur. Una ciutat que situa les persones al centre de la gestió municipal i on s’aposta per la qualitat urbana, el manteniment, la sostenibilitat i el respecte pel medi ambient.

Per últim, l’alcaldessa ha explicat que tots els objectius i prioritats que marca el Pla de mandat no podran tirar-se endavant sense una organització moderna i forta. És per aquesta raó que el document posa l’èmfasi en la millora de l’organització interna, amb una aposta decidida per enfortir la plantilla de treballadors i treballadores com a única fórmula per garantir el millor servei a la ciutadania. “Perquè sense la plantilla municipal, l’Ajuntament no aixeca persianes”.