Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El futur de l’urbanisme es pensa a Rubí La ciutat acull aquest dijous una jornada del Congrés d’Arquitectura 2016 dirigida a professionals de l’arquitectura i l’urbanisme amb la intenció d’aplicar criteris d'igualtat en el disseny de l'espai públic https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

El futur de l’urbanisme es pensa a Rubí

La ciutat acull aquest dijous una jornada del Congrés d’Arquitectura 2016 dirigida a professionals de l’arquitectura i l’urbanisme amb la intenció d’aplicar criteris d'igualtat en el disseny de l'espai públic

Les sessions serviran per repensar l’espai públic.
Les sessions serviran per repensar l’espai públic

El sector de l’arquitectura i l’urbanisme es donen cita a Rubí per traçar les línies a seguir en el disseny i construcció de les ciutats. La jornada La ciutat per viure. Repensant els espais de la vida quotidiana reunirà aquest dijous persones professionals d’aquests àmbits, tant del sector privat com del públic, a l’edifici Rubí+D. Es tracta d’una proposta que forma part del Congrés Arquitectura 2016, organitzat per la regidoria de Polítiques d’Igualtat juntament amb el Col·legi d’Arquitectura de Catalunya (COAC).

La intenció de la iniciativa és introduir en el disseny i construcció d’espais conceptes com la perspectiva de gènere i la igualtat per aconseguir municipis inclusius, accessibles i amables.

La primera tinenta d’alcaldia i regidora de Serveis Territorials i Polítiques d’Igualtat, Maria Mas, ha posat de relleu la necessitat d'aquesta reflexió “és important que l’arquitectura i l’urbanisme plantegin el seu futur a partir dels valors de la igualtat. Hem de ser capaços d'incorporar la perspectiva de gènere quan dissenyem els espais públics. Parlem d'aspectes com la seguretat, la visibilitat i la mobilitat”. A més, ha valorat que sigui Rubí qui faci possible aquesta trobada “és un orgull que Rubí participi d’aquesta reflexió i faci la seva aportació al debat i al desenvolupament d’aquesta filosofia d’igualtat"

Programa de la jornada
Les persones inscrites començaran a arribar a la cita a partir de les 8.30 h. A les 9 h, l’alcaldessa, Ana María Martínez, i el president del COAC, Lluís Comerón, faran els parlaments de benvinguda que serviran per engegar l’activitat.

Tres ponències posaran sobre la taula les qüestions a tractar. La sociòloga urbana i integrant del Col·lectiu Punt 6 Blanca Gutiérrez pronunciarà la primera ponència a les 9.30 h amb el títol L’urbanisme amb perspectiva de gènere.

La geògrafa i professora de la Universitat de Girona Isabel Salamaña prendrà la paraula a les 10 h. La seva xerrada es titula Una ciutat amable per a ‘nos-altres’.

L’arquitecta i professora de l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de Barcelona Zaida Muixí tancarà el torn de xerrades amb la ponència Cuidar la ciutat, a partir de les 10.30 i fins les 11 h.

A les 12 h, després de la pausa, començarà la part pràctica de la jornada amb tres tallers dinamitzats pel Col·lectiu Punt 6, una cooperativa formada per arquitectes, urbanistes i sociòlogues que treballen per incloure la perspectiva de gènere en el disseny dels espais. Els tallers serviran per posar en pràctica i detectar els conceptes exposats durant la primera part.

A les 14.30 h tindrà lloc un dinar relacional. La part final estarà dedicada a les conclusions. A partir de les 16 h, prendran la paraula la sociòloga i urbanista del Col·lectiu Punt 6 Sara Ortiz i la primera tinenta d’alcaldia i regidora de Serveis Territorials i Polítiques d’Igualtat, Maria Mas.