Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El festival Teatre sense teatre llueix personalitat pròpia en la seva quarta edició Els espectacles programats durant el cap de setmana a diferents espais de la ciutat han estat molt ben rebuts pel públic https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

El festival Teatre sense teatre llueix personalitat pròpia en la seva quarta edició

Els espectacles programats durant el cap de setmana a diferents espais de la ciutat han estat molt ben rebuts pel públic

“Flota... dos” era un dels espectacles més esperats (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres).
“Flota... dos” era un dels espectacles més esperats (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres)

El festival Teatre sense teatre ha viscut aquest cap de setmana una nova edició d’èxit, marcada per la bona resposta del públic i la qualitat dels espectacles programats. Durant tres dies, l’esdeveniment organitzat per l’Ajuntament amb el suport de La Tal ha portat les arts escèniques a espais poc habituals per a la seva representació: les places del Doctor Guardiet i de Salvador Allende, l’accés a l’Escola Pau Casals, el gimnàs de la Schola i l’illa de vianants.

En la seva quarta edició, el festival ha tornat a apostar per una programació diversa que combinava el teatre de text, el clown i el circ. Entre la dotzena d’espectacles previstos, s’hi podien trobar muntatges guardonats com Flota... dos, de David Moreno i Cristina Calleja, recent Premi Max al millor espectacle de carrer, o Ye Orbayu, de Circ Rural Trash, premi al millor espectacle “off” al festival TAC de Valladolid, però també altres títols de qualitat contrastada, com ara el muntatge itinerant Open Door de la companyia Pere Hosta, la proposta circense La bella tour de la companyia homònima, l’espectacle familiar Bye bye... Confetti de Baldufa o l’humorístic Asteroid de la companyia Campi qui pugui. A més, s’han programat dues funcions del monòleg La noche es fría y al invierno no le gustan los perros, a càrrec del grup de teatre juvenil rubinenc Tiamat Teatre i amb el qual s'han recaptat fons per a persones en risc d'exclusió, i s’han recuperat dos muntatges que es van haver de suspendre l’any passat per culpa de la pluja: Esquerdes de la companyia Hotel Iocandi i Clown in libertà dels italians Teatro Necessario.

Per contra, la programació s’ha vist parcialment alterada a causa de les lesions de dos artistes. Així, l’espectacle Pelat de Joan Català s’ha substituït a última hora per Ricky, el profesor de tenis, de la companyia La Mano Jueves, mentre que Ai’moko d’Aimé Morales ha caigut a darrera hora del cartell.

Aquests imprevistos no han restat acceptació a un festival que, en la majoria de funcions, ha aconseguit desbordar l’aforament previst. “Ha estat una edició amb espectacles molt diferents i de molta qualitat, que en tots els casos han aconseguit una participació molt elevada, i entre els quals no hi ha faltat la presència d’una companyia de Rubí, un fet que ens enorgulleix”, ha destacat l’alcaldessa en funcions, Ana María Martínez, que ha presenciat alguns dels muntatges acompanyada del regidor de Cultura en funcions, Moisés Rodríguez.

De la seva banda, el programador del festival, Jordi Magdaleno, ha parlat de la consolidació d’una proposta “que ha fet un salt de qualitat i que ja té una personalitat pròpia. De cara al 2020, ens plantegem que tingui encara més repercussió i obrir-la potser a més espais de la ciutat”.

Per primer cop, la programació del festival Teatre sense teatre s’ha pogut consultar i geolocalitzar des de l’app Rubí Ciutat.

Imatges relacionades

"Ye Orbayu" (Ajuntament de Rubí - Localpres)
"Ye Orbayu" (Ajuntament de Rubí - Localpres)
"Open door" (foto: Ajuntament de Rubí - Localpres)
"Open door" (foto: Ajuntament de Rubí - Localpres)
"La bella tour" (foto: Ajuntament de Rubí - Localpres)
"La bella tour" (foto: Ajuntament de Rubí - Localpres)
"La noche es fría y al invierno no le gustan los perros" (foto: Ajuntament de Rubí - Localpres)
"La noche es fría y al invierno no le gustan los perros" (foto: Ajuntament de Rubí - Localpres)