Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El festival LOS40 Primavera Pop reedita el seu èxit de públic malgrat la pluja Al voltant de 20.000 persones han passat aquest dissabte per l’Escardívol per gaudir de les actuacions d’una vintena d’artistes de gran èxit comercial https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

El festival LOS40 Primavera Pop reedita el seu èxit de públic malgrat la pluja

Al voltant de 20.000 persones han passat aquest dissabte per l’Escardívol per gaudir de les actuacions d’una vintena d’artistes de gran èxit comercial

L’Escardívol ple durant l’actuació de Romy Low (foto: Ajuntament de Rubí – Lali Puig).
L’Escardívol ple durant l’actuació de Romy Low (foto: Ajuntament de Rubí – Lali Puig)

Al voltant de 20.000 persones han passat aquest dissabte pel festival LOS40 Primavera Pop, organitzat per l’Ajuntament de Rubí i l’emissora musical LOS40. La pluja, que ha caigut amb intensitat en el darrer tram del concert, no ha estat suficient per frustrar un nou èxit de públic d’aquesta proposta, que en els moments de major afluència ha arribat a reunir fins a 18.000 persones a l’Escardívol.

Gent de totes les edats, però especialment nois i noies molt joves, han seguit amb entusiasme les prop de cinc hores d’espectacle. Després d’una primera part animada pels DJ de l’emissora musical, el gran escenari de LOS40 Primavera Pop s’ha posat al servei d’una vintena d’artistes de gran èxit comercial: Ana Guerra, Dani Fernández, Danna Paola, Siderland, Chloe Phillips, HRVY, Romy Low i Sak Luke, Pol Granch, Elsa Barahona, Danny Ocean, Agoney, Lildami ─que ha actuat juntament amb el rubinenc Señor Chen─, Suu, Bombai, Nil Moliner, Aitana, Dynoro, Beret, Lola Índigo i INNA. Especialment celebrades han estat les actuacions dels exconcursants d’Operación Triunfo Ana Guerra, Agoney i Aitana, aquesta última durant els minuts de més intensitat de la pluja.

Per tercer any consecutiu, Rubí ha estat la seu catalana del festival LOS40 Primavera Pop, que també se celebrava a Madrid (17 de maig) i Màlaga (19 de maig). El de la nostra ciutat era l’únic concert d’accés lliure i gratuït, ja que a Madrid calia pagar entrada i a Màlaga s’hi accedia amb invitació. L’alcaldessa, Ana María Martínez, ha destacat l’èxit d’una cita que “és el major esdeveniment musical gratuït a Espanya [...]. És el preàmbul de la nostra Festa Major, una gran tarda-nit d’espectacle”.

El festival s’ha tancat sense incidències remarcables més enllà d’algunes atencions sanitàries de caràcter lleu.

No és no
Coincidint amb el festival, l’Ajuntament ha habilitat una carpa a l’Escardívol amb l’objectiu de prevenir i atendre possibles agressions masclistes dins la campanya No és no, que es desenvolupa amb el suport del Pacte d’Estat contra la Violència de Gènere. Aquest punt, a càrrec de l’Associació de Planificació Familiar de Catalunya i Balears - Centre Jove d’Atenció a les Sexualitats, ha comptat amb un equip de dues persones, a banda d’una altra parella que s’ha dedicat a recórrer l’Escardívol fent tasques d’informació i sensibilització entre el públic. Durant la nit, les professionals encarregades del servei no han hagut d'assessorar i/o intervenir en cap cas d'agressió. Pel que fa a les sensibilitzacions, se n'han fet un total de 153 ─43 des del punt i 110 en itinerància.

D’altra banda, com en altres esdeveniments massius anteriors, el consistori ha instal·lat una plataforma perquè les persones amb mobilitat reduïda poguessin tenir també una bona visió de l’espectacle, així com una reserva d’estacionament per a les mateixes.

Imatges relacionades

L'Escardívol ple (foto: Ajuntament de Rubí - Lali Puig)
L'Escardívol ple (foto: Ajuntament de Rubí - Lali Puig)
Aitana, una de les actuacions més esperades (foto: Ajuntament de Rubí - Lali Puig)
Aitana, una de les actuacions més esperades (foto: Ajuntament de Rubí - Lali Puig)
L'Escardívol il·luminat (foto: Ajuntament de Rubí - Lali Puig)
L'Escardívol il·luminat (foto: Ajuntament de Rubí - Lali Puig)
El regidor de Cultura i l'alcaldessa, al backstage del festival (foto: Ajuntament de Rubí - Lali Puig)
El regidor de Cultura i l'alcaldessa, al backstage del festival (foto: Ajuntament de Rubí - Lali Puig)