Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El festival La Nuu tanca la seva quarta edició amb un bon balanç de participació L’esdeveniment ha arribat a la seva fi aquest cap de setmana amb una conferència i un taller a càrrec del fotògraf francès Klavdij Sluban https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

El festival La Nuu tanca la seva quarta edició amb un bon balanç de participació

L’esdeveniment ha arribat a la seva fi aquest cap de setmana amb una conferència i un taller a càrrec del fotògraf francès Klavdij Sluban

Klavdij Sluban amb el regidor de Cultura, Moisés Rodríguez (foto: Cesar Font).
Klavdij Sluban amb el regidor de Cultura, Moisés Rodríguez (foto: Cesar Font)

La quarta edició del Festival de Fotografia La Nuu, organitzat per l’Ajuntament de Rubí i dirigit pel fotògraf local Carles Mercader, ha arribat a la seva fi aquest cap de setmana després de tot un mes d’activitats. Divendres va tenir lloc al Museu Municipal Castell (MMUC) la tradicional festa de cloenda, amb la conferència de l’artista francès Klavdij Sluban, qui també ha estat l’encarregat d’oferir un taller final per a fotògrafs durant el cap setmana.

La Nuu ha rubricat una nova edició d’èxit en què ha seguit incrementant la seva repercussió tant a Rubí com a l’exterior. “Després de quatre anys, podem dir que La Nuu ja és prou coneguda en cercles especialitzats i que manté l’equilibri entre la seva vocació internacional i el seu arrelament a la ciutat. Cada cop són més els mitjans especialitzats i generalistes que es fan ressò del festival, cosa que demostra que aquest s’ha fet un lloc en el panorama cultural”, va manifestar el regidor de Cultura, Moisés Rodríguez, coincidint amb la cloenda del certamen.

La festa celebrada divendres va tenir com a gran protagonista Klavdij Sluban, un dels fotògrafs que ha exposat a la present edició del festival. A través d’una selecció de les seves obres més emblemàtiques, entre les quals es troba la mostrada a Rubí, A l’est de l’est, Sluban va repassar la seva evolució com a fotògraf.

L’acte també va comptar amb l’assistència del rubinenc Víctor Baladoch, primer premi Screen de fotografia en format multimèdia, convocat en el marc de La Nuu.

Bones xifres d’assistència
La Nuu 2018 ha aconseguit atraure una bona quantitat d’aficionats a la fotografia, tant de Rubí com d’altres localitats. L’exposició d’imatges a l’espai públic, amb la participació d’una dotzena de fotògrafs, i la resta d’activitats organitzades dins el festival han despertat l’interès d’un públic que reuneix persones avesades en la matèria però també ciutadania que s’ha deixat sorprendre pel caràcter proper de l’esdeveniment.

La conferència inaugural, a càrrec de la fotògrafa francesa Marie Sordat, va reunir un centenar de persones al MMUC, mentre que el lliurament del primer premi Screen va comptar amb l’assistència de prop de 200 espectadors i espectadores. Però on potser s’ha notat més la bona resposta ciutadana ha estat a les visites guiades, que han arribat a reunir en una sola sessió fins a 50 persones, un fet gens habitual en esdeveniments d’aquestes característiques. De fet, aquest cap de setmana se n’ha organitzat una d’extraordinària per donar resposta a la gran demanda.