Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El festival de grafit i art urbà Full Colors arriba aquest cap de setmana a la cinquena edició Una trentena d’artistes de diferents ciutats pintaran deu murals a la plaça de Josep Tarradellas, l’espai de referència del festival https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

El festival de grafit i art urbà Full Colors arriba aquest cap de setmana a la cinquena edició

Una trentena d’artistes de diferents ciutats pintaran deu murals a la plaça de Josep Tarradellas, l’espai de referència del festival

El festival torna a centrar-se en la plaça de Josep Tarradellas (foto:  Ajuntament de Rubí - Localpres).
El festival torna a centrar-se en la plaça de Josep Tarradellas (foto: Ajuntament de Rubí - Localpres)

La cinquena mostra de grafit i art urbà Full Colors tindrà lloc els dies 16 i 17 d’octubre. La proposta torna a la plaça Josep Tarradellas, l’espai on va néixer el festival. Una trentena d’artistes del grafit de Barcelona, Lleida, Alacant i València tornaran a canviar la imatge d’aquest espai públic amb la creació de deu nous murals. Els artistes confirmats són: Urih, Kets, Mala, CAyn, Baie, Axia (Petados Crew), Teck, Idok, Abex, Silex (també locals), Sater, Yubia, Phen, Kram, Uriginal, Kapi, Sendys, Tzack, Lily, Miedo, Folk, Conse, Nels, Pako, Mer, Turkesa, Rosaroseyo, Megui i Jose Luis GNR.

El Full Colors s’emmarca també dins de la proposta COLOR, que entén l’art i l’expressió artística com una manera de transformar i millorar l’espai públic i de crear comunitat. “El Full Colors ja perseguia aquests objectius fa cinc anys, quan va néixer el festival. Ara, la iniciativa queda reforçada en el context d’un projecte més ampli que vol reivindicar el color com a part de la identitat de Rubí”, ha explicat l’alcaldessa, Ana María Martínez Martínez.

Un any més, seran els grafiters qui decidiran els colors i els temes de les seves creacions, fidels a l’essència del grafit com a expressió artística.

El festival és una iniciativa de l’entitat local de grafiters Petados Crew que compta amb la col·laboració de La Skateboarding Rubí i l’Associació Juvenil musical La Sonik. L’entitat d’skaters organitzarà un campionat d’skate diumenge i La Sonik s’encarregarà de posar música al festival amb una selecció de DJ locals. Enguany, a més, s’incorpora al cartell del Full Colors l’Escola d’Art i Disseny edRa, que proposa l’activitat Gargots Creatius: a partir d’un mural de gargots, infants i adults hauran de trobar formes reconeixibles i pintar-les de colors. La regidora de Joventut, Annabel Cuesta Fabre, ha agraït “la complicitat de les entitats locals en l’impuls del Full Colors i, un cop més, la predisposició d’edRa per sumar-se a qualsevol iniciativa que faci ciutat a través de l’art i la creativitat”.

Completen la proposta dues rutes del grafit que s’iniciaran a la plaça del Doctor Pearson i finalitzaran a la mateixa plaça de Josep Tarradellas. Totes les activitats paral·leles són obertes a tothom amb inscripció prèvia al propi espai, menys les dues rutes pels grafits, per a les quals cal reservar plaça a través de www.rubijove.cat.