Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Festival de Fotografia La Nuu s’inaugura amb una conferència de la fotògrafa anglesa Laura El-Tantawy Fins a finals d’octubre, tretze fotògrafs nacionals i internacionals exposen les seves imatges en gran format a diferents espais públics de la ciutat https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

El Festival de Fotografia La Nuu s’inaugura amb una conferència de la fotògrafa anglesa Laura El-Tantawy

Fins a finals d’octubre, tretze fotògrafs nacionals i internacionals exposen les seves imatges en gran format a diferents espais públics de la ciutat

La inauguració del festival La Nuu ha tingut lloc al Museu Municipal Castell (MMUC) (foto: Localpres).
La inauguració del festival La Nuu ha tingut lloc al Museu Municipal Castell (MMUC) (foto: Localpres)

L’auditori del Museu Municipal Castell (MMUC) ha acollit aquest divendres la inauguració oficial del 3r Festival de Fotografia La Nuu, que ha comptat amb la conferència d’una de les fotògrafes que participen a l’edició d’enguany, l’anglesa d’origen egipci Laura El-Tantawy, i la presència del regidor de Cultura, Moisés Rodríguez, i de Carles Mercader, director del festival.

Durant la seva intervenció, Rodríguez ha explicat que Rubí té una vinculació molt estreta amb aquesta disciplina artística: “Fotògrafs com Ignasi Marroyo, que ens va deixar el passat mes de juny, o Josep Maria Roset han fet que el nom de Rubí es coli a molts relats sobre el món de la fotografia. Històries que, en el seu vessant més local, també tenen com a protagonista el Grup Fotogràfic El Gra, que durant més de 50 anys ha plasmat amb les seves càmeres el dinamisme de la nostra ciutat”. El regidor de Cultura ha recordat que “aquesta és la sòlida tradició que fonamenta La Nuu, un festival que posa la fotografia al carrer, que la treu de les galeries i la fa democràtica, la fa arribar a tothom”.

Laura El-Tantawy, que ha estat guanyadora i finalista de nombrosos premis, ha estat l’encarregada d’inaugurar aquesta 3a edició del festival amb una conferència on ha parlat del seu viatge ─personal i també al món de la fotografia─: “Per mi són el mateix, no hi ha cap separació entre la Laura fotògrafa i la Laura persona, cosa que és molt important en la meva feina”. Se la reconeix per una mirada pictòrica i impressionista sobre la realitat, que li permet explorar aspectes socials i mediambientals. Les seves obres són molt plàstiques i, en alguns casos, s’acosten a l’abstracció. A Rubí, presenta un treball íntim sobre la memòria i la identitat personals, alhora que documenta les contradiccions d’un país ─Egipte─ que es debat entre la tradició i la modernitat. La lluita d’una joventut i d‘un poble que va sortir al carrer per clamar pels seus drets. El dolor i l’esperança al voltant de la plaça de Tahrir es poden copsar en aquestes fotografies impressionistes, on predominen la confusió i el color de la sang.

Precisament el fet que la seva obra parli de la joventut com a motor de canvi social ha motivat la seva presència en aquesta 3a edició del festival, que enguany té com a fil conductor justament la joventut, entesa de forma plural i explorada des de diferents prismes. “La Laura El-Tantawy es va trobar amb tota la Primavera Àrab i la convulsió social que va esdevenir arrel d’aquells fets i va trobar una joventut que reclamava al seu govern uns canvis polítics i de modernització del país”, ha explicat Carles Mercader, director del festival. “Dins la fotografia internacional és un dels noms més potents actualment. I ha fet un gran esforç per ser avui aquí i explicar la seva obra”, que aquests dies està exposada al Celler.

Les fotografies de La Nuu es podran veure a diferents punts de la ciutat fins al 31 d’octubre. Com les dues edicions anteriors, l’exposició es complementa amb xerrades, col·loquis, workshops, visites guiades i activitats fotogràfiques dirigides pel Grup Fotogràfic El Gra.

Precisament aquest mateix dissabte el director del festival oferirà una visita guiada per la ciutat seguint les obres fotogràfiques exposades a peu de carrer. El punt de trobada serà a les 11.30 h davant de l’Antiga Estació. 

Imatges relacionades

Laura El-Tantawy ha atret un gran nombre de públic (foto: Localpres)
Laura El-Tantawy ha atret un gran nombre de públic (foto: Localpres)
Moisés Rodríguez, durant la seva intervenció i, en primer terme, la fotògrafa Laura El-Tantawy (foto: Localpres)
Moisés Rodríguez, durant la seva intervenció i, en primer terme, la fotògrafa Laura El-Tantawy (foto: Localpres)