Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Festival de Fotografia La Nuu s’acomiada aquest dissabte amb activitats obertes a tota la família La plaça del Doctor Guardiet acollirà diversos tallers en què els participants podran aprendre de forma divertida els principis bàsics de la fotografia https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

El Festival de Fotografia La Nuu s’acomiada aquest dissabte amb activitats obertes a tota la família

La plaça del Doctor Guardiet acollirà diversos tallers en què els participants podran aprendre de forma divertida els principis bàsics de la fotografia

El grup fotogràfic Tiempo y luz oferirà demostracions de fotografia minutera (foto: Tiempo y luz).
El grup fotogràfic Tiempo y luz oferirà demostracions de fotografia minutera (foto: Tiempo y luz)

La primera edició del Festival de Fotografia La Nuu, organitzat per l’Ajuntament de Rubí i dirigit per Carles Mercader, es clourà aquest dissabte amb una festa familiar a la plaça del Doctor Guardiet. Entre les 11 i les 14 h, aquest espai acollirà diversos tallers i demostracions al voltant de la fotografia artesanal i els seus principis bàsics.

El Grup Fotogràfic El Gra oferirà un taller de quimigrames, una tècnica que combina procediments i materials propis de la pintura i de la fotografia amb l’objectiu d’obtenir imatges artístiques sense mediació de càmera. L’associació Espai Nag explicarà el procés de construcció de les seves càmeres pinhole o estenopeiques, que en els inicis de la fotografia permetien obtenir imatges amb l’única intervenció d’una caixa estanca amb un petit orifici i d’un material fotosensible. El grup Tiempo y luz oferirà una demostració de fotografia minutera, és a dir, de l’antiga fotografia que requeria temps d’exposició molt llargs i, per tant, que els models haguessin de restar immòbils durant minuts. En darrer terme, el grup Els colors de les vocals explicarà com es creen les imatges dins d’una càmera mitjançant la utilització d’una rèplica gegant.  

Totes les activitats programades són gratuïtes i estan obertes a tota la ciutadania.

Fotografia d’autor a peu de carrer
Durant tot un mes, el Festival de Fotografia La Nuu ha portat la fotografia d’autor a diversos espais públics de la ciutat. Les obres de sis fotògrafs de prestigi internacional ─David Jiménez, Ricky Dávila, Juan Diego Valera, Laura Silleras, Zaloa Fuertes i Tiago Da Cruz─ s’han pogut veure reproduïdes en lones de gran format, penjades de les façanes de l’Antiga Estació, la plaça Anselm Clavé, la plaça del Doctor Guardiet, l’Escardívol, El Bullidor i Pich i Aguilera. Així, s’ha configurat un gran circuit artístic a l’aire lliure que tenia per objectiu sorprendre els vianants i despertar-los la curiositat.

Per completar aquesta mostra, l’organització del festival també va programar una conferència i un workshop a càrrec del prestigiós fotògraf Alberto García-Alix. Finalment, però, l’artista no va poder viatjar a Rubí per problemes de salut i la xerrada va ser impartida pel seu col·laborador Nicolás Combarro. L’auditori del Museu Municipal Castell (MMUC) es va omplir per escoltar la intervenció del fotògraf, que va fer un recorregut per l’obra de García-Alix i va presentar l’audiovisual De donde no se vuelve, produït pel Museu Reina Sofía amb motiu de l’exposició del mateix títol.