Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El festival “Teatre sense teatre” tornarà l’1 de juny amb una desena d’espectacles Durant tres dies, les arts escèniques conqueriran espais poc habituals per al teatre, com la plaça del Doctor Guardiet, l’Ateneu o el gimnàs de la Schola https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

El festival “Teatre sense teatre” tornarà l’1 de juny amb una desena d’espectacles

Durant tres dies, les arts escèniques conqueriran espais poc habituals per al teatre, com la plaça del Doctor Guardiet, l’Ateneu o el gimnàs de la Schola

L’Ateneu serà un dels escenaris del festival.
L’Ateneu serà un dels escenaris del festival

El festival Teatre sense teatre celebrarà la seva tercera edició de l’1 al 3 de juny. Una desena d’espectacles recorreran els diversos espais d’aquest certamen, que vol donar visibilitat a les arts escèniques traient-les dels seus escenaris habituals.

La proposta, organitzada per l’Ajuntament amb el suport de la companyia La Tal, s’adreça a tot tipus de públics, des dels infants fins als adults. Com en edicions anteriors, Teatre sense teatre combina diverses disciplines artístiques, que inclouen teatre de text, teatre gestual, circ i recitals de poesia i música. Segons el regidor de Cultura, Moisés Rodríguez, serà com tenir novament “una bombonera de cultura, i en concret de teatre, als espais on no se’n fa habitualment [...]. S’han programat deu espectacles de moltíssima qualitat, convidem tothom que s’hi apropi a gaudir de la cultura al carrer”.

En aquesta tercera edició, repeteixen com a escenaris del festival la plaça del Doctor Guardiet, el solar del Centre Democràtic Republicà, l’Ateneu Municipal, el gimnàs de la Schola i l’illa de vianants, i s’hi sumen com a nous emplaçaments el local de Lectors al Tren - Espai de Llibres (c. Magí Raméntol, 3) i la plaça de Salvador Allende.

El festival arrencarà el divendres 1 de juny amb l’habitual proposta itinerant Les pompiers de la companyia La Tal, que recorrerà l’illa de vianants cada dia a partir de les 17.30 h per convidar el públic a gaudir de l'esdeveniment. Aquella nit, l’Ateneu Municipal acollirà dues funcions (18.30 i 20.30 h) de l’obra Ventura de Cristina Clemente, un espectacle creat expressament per la Temporada Alta de Girona que, des del 2015, ve representant-se amb un gran èxit de públic. El muntatge va ser dissenyat per escenificar-se en indrets similars a l’Ateneu, on les diferents dependències de la planta baixa simularan una casa antiga. “És un bombó que la gent a qui li agrada el teatre no s’hauria de perdre”, ha recomanat el director del Teatre Municipal La Sala, Àngel Miguel.

El dissabte 2 de juny, La Càmara Teatre i Núria Puigbó portaran al local de Lectors al Tren – Espai de Llibres el recital de poesia i música de Bach Voluntat indòmita, una proposta artística i reivindicativa. Se n’oferiran dues sessions a les 18.30 i les 20.30 h.

Aquell mateix dia a les 19.15 h, la plaça del Doctor Guardiet serà l’escenari de l’espectacle de bicicleta acrobàtica Time to loop, de la companyia italiana Duo Kaos, “una proposta delicatessen, molt delicada i bonica”, segons Jordi Magdaleno de La Tal. Li seguiran en aquest mateix espai la comèdia eixelebrada Wet floor, amb la pallassa Cristina Solé, que es podrà veure a les 19.45 h; i l’espectacle Guga, el rey de la acrobacia, una proposta d’acrobàcia i humor de la companyia Guga & Sílvia que ha girat per diferents països. La funció tindrà lloc a les 20.30 h.

La jornada del diumenge 3 de juny arrencarà amb l’espectacle familiar Libèl·lula, que es podrà veure en tres passis diferents (11, 12.45 i 18 h) al gimnàs de la Schola (c. Sant Pere, 12). Es tracta d’un muntatge molt personal de Toti Toronell que endinsarà els espectadors en un món molt especial inspirat parcialment en la figura de l’artista Alexander Calder, creador d’escultures cinètiques.

A la tarda, arribarà un altre dels plats forts del festival, la revisió contemporània de Fuenteovejuna de Lope de Vega a càrrec de la companyia Obskené. El muntatge, molt fidel al text original tot i que reduït, es podrà veure a la plaça de Salvador Allende a les 19 h. En aquest mateix espai però a les 20 h, s’ha programat l’espectacle Clown in libertà del grup italià Teatro Necessario, una proposta d’acrobàcia, humor i malabars que s’ha vist abans arreu d’Europa. El festival es tancarà a les 20.45 h, també a Salvador Allende, amb la creació circense Esquerdes de la companyia Hotel Locandi. Música en directe i acrobàcies són els ingredients d’aquest espectacle que fa reflexionar el públic sobre els espais vitals i la presència dels altres.

Venda d’entrades
Tots els espectacles del festival Teatre sense teatre són gratuïts amb les úniques excepcions de Ventura i Libèl·lula, que es podran veure a un preu reduït de 5 €. Les entrades es podran adquirir al Teatre Municipal La Sala aquest divendres i el següent, 1 de juny, de 18 a 21 h, i el mateix dia de la representació una hora abans de l’espectacle al lloc de la funció. Les localitats també es poden reservar trucant al Servei de Cultura (t. 93 588 70 00, extensió 4426, de 9 a 14 h).