Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El documental 'Trencant mites' recull el resultat de l’intercanvi intergeneracional entre infants i gent gran Aquest dimecres s’ha presentat l’audiovisual a l’Ateneu, que resumeix el treball conjunt del Consell dels Infants i Adolescents i del Consell de la Gent Gran https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

El documental 'Trencant mites' recull el resultat de l’intercanvi intergeneracional entre infants i gent gran

Aquest dimecres s’ha presentat l’audiovisual a l’Ateneu, que resumeix el treball conjunt del Consell dels Infants i Adolescents i del Consell de la Gent Gran

La presentació del documental ha tingut lloc a l’Ateneu Municipal (foto: Localpres).
La presentació del documental ha tingut lloc a l’Ateneu Municipal (foto: Localpres)

L’alcaldessa de Rubí, Ana María Martínez, i la regidora de l’Àrea de Serveis a les Persones, Marta García, han assistit aquest dimecres a la presentació del documental Trencant mites. Es tracta d’un audiovisual que recull l’experiència viscuda durant dues jornades d’intercanvi que van compartir els membres del Consell dels Infants i Adolescents i del Consell de la Gent Gran a l’abril i al maig.

El projecte Trencant mites va sorgir de la voluntat d’aprofitar que Rubí disposa d’aquests dos òrgans participatius, tots dos molt potents, per propiciar un espai d’interacció entre els seus membres. La idea era que es poguessin conèixer mútuament, saber quin és el treball que fa cada consell i, a partir de les diferents dinàmiques que es van dur a terme, trencar la barrera de l’edat i els mites que cadascun dels dos col·lectius podien tenir de l’altra generació. La finalitat era poder treballar conjuntament per fer visible els valors de l’altre i la necessitat i la riquesa dels intercanvis intergeneracionals.

L’alcaldessa ha explicat que aquestes trobades, que s’han dut a terme en el marc del programa intergeneracional, “han servit per reforçar vincles”. Segons Ana María Martínez, “l’objectiu final de tot aquest treball és que tant un consell com l’altre puguin participar d’allò que es dissenya i es treballa a la ciutat i, sobretot, que tots plegats aprenguin de les diferents experiències”. La rubinenca ha assegurat que l’any vinent es programaran noves sessions, “perquè el resultat ha estat molt ben valorat per part de tothom”.

Intercanvi intergeneracional
La primera sessió es va celebrar el passat 5 d’abril i va consistir en un primer contacte entre els dos consells, els membres dels quals van tenir ocasió de presentar-se i resoldre dubtes. Durant la trobada, es va donar a conèixer el funcionament d’aquests òrgans participatius, així com el Programa d’Intercanvi Intergeneracional que impulsa l’Ajuntament.

La següent sessió va tenir lloc el 3 de maig. A partir d’un joc de rols, infants i gent gran van debatre sobre què poden aportar els uns als altres, en quins temes poden treballar plegats i com poden millorar la seva convivència, entre d’altres. La trobada va finalitzar amb un berenar saludable conjunt i l’escenificació d’un mannequin challenge.

El treball realitzat en aquestes dues sessions es va enregistrar en vídeo per tal de fer-ne un petit documental. Aquest audiovisual serà de molta utilitat pels consellers i conselleres, ja que els permetrà mostrar a la resta de la ciutadania els beneficis de treballar conjuntament amb altres generacions, així com exposar quins han estat els resultats extrets i la importància d’enderrocar mites per edats i col·lectius diferenciats, entre d’altres.