Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Dictat Solidari commemorarà el centenari del naixement de Teresa Pàmies La proposta del Servei Local de Català, el Pla Educatiu d’Entorn i l’Ajuntament de Rubí tindrà lloc dilluns 30 de març a la Biblioteca Mestre Martí Tauler https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

El Dictat Solidari commemorarà el centenari del naixement de Teresa Pàmies

La proposta del Servei Local de Català, el Pla Educatiu d’Entorn i l’Ajuntament de Rubí tindrà lloc dilluns 30 de març a la Biblioteca Mestre Martí Tauler

El dictat torna a la biblioteca (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres).
El dictat torna a la biblioteca (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres)

El proper dilluns 30 de març, a les 18 h, l’auditori de la Biblioteca Mestre Martí Tauler acollirà la 8a edició del Dictat Solidari, organitzat pel Servei Local de Català, el Pla Educatiu d’Entorn i l’Ajuntament de Rubí. L’activitat, oberta a tota la ciutadania, estarà dedicada al centenari del naixement de l’escriptora Teresa Pàmies Bertran.

Al matí, les escoles podran seguir el Dictat Solidari a través de Ràdio Rubí. L’emissora municipal posarà veu a un text de la comissària de l’any Teresa Pàmies, Montserrat Barderi Palau. A la tarda, el Dictat Solidari es traslladarà a l’auditori de la Biblioteca Mestre Martí Tauler, on Barderi s’encarregarà de llegir un fragment de Testament a Praga, de Tomàs i Teresa Pàmies. L’activitat s’iniciarà a les 18 h amb una lectura a velocitat normal, que anirà seguida del dictat pròpiament dit i d’una nova lectura a velocitat normal. A continuació, el text es corregirà amb l’ajuda d’unes imatges i una persona del Servei Local de Català explicarà aquelles paraules i aspectes que puguin presentar més dificultat.

Com cada any, incidint amb el dictat, l’organització convida a les persones participants a portar aliments de llarga durada, que es repartiran entre els beneficiaris de les entitats solidàries Càritas, Creu Roja, ASAV, Frater-Nadal i Rubí Solidari. Es demanen especialment llet, oli, pots de tomàquet, llaunes de tonyina, arròs, cereals, pasta i pots de llegums cuits.

Cinema familiar en català
Aquest dilluns 9 de març, la biblioteca reprèn el cicle CINC de cinema per a infants a partir de 4 anys amb la projecció de la pel·lícula Espies disfressats. La proposta inclou 3 pel·lícules més: Jurassic world: el regne caigut (6 d’abril), Bèsties fantàstiques i on trobar-les (4 de maig) i Frozen II (18 de maig). Totes les sessions comencen a les 18 h i són gratuïtes, però l’aforament de l’auditori es limita a 112 persones.

El CINC és una iniciativa de la Direcció General de Política Lingüística del Departament de Cultura de la Generalitat per fer créixer l'oferta i el consum de cinema infantil en català, amb la col·laboració del Consorci per a la Normalització Lingüística i de diversos ajuntaments, institucions, entitats i cinemes, entre ells l’Ajuntament de Rubí.