Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Dictat Solidari commemorarà el centenari de la Colla de Sabadell L’activitat organitzada pel Servei Local de Català, el Pla Educatiu d’Entorn i Ràdio Rubí tindrà lloc el proper dilluns 18 de febrer a l’edifici Rubí Forma https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

El Dictat Solidari commemorarà el centenari de la Colla de Sabadell

L’activitat organitzada pel Servei Local de Català, el Pla Educatiu d’Entorn i Ràdio Rubí tindrà lloc el proper dilluns 18 de febrer a l’edifici Rubí Forma

Dictat Solidari de l’any passat (foto: Localpres).
Dictat Solidari de l’any passat (foto: Localpres)

El proper dilluns 18 de febrer, a les 19 h, l'edifici Rubí Forma acollirà la 7a edició del Dictat Solidari, organitzat pel Servei Local de Català, el Pla Educatiu d’Entorn i Ràdio Rubí amb el suport de l’Ajuntament. L’activitat, oberta a tota la ciutadania, estarà dedicada al centenari de la Colla de Sabadell, un grup de joves artistes i intel·lectuals que el 1919 van voler trencar amb els costums establerts i sacsejar una mica l’endormiscada societat sabadellenca. Així, enguany es llegiran textos de Joan Oliver (Pere Quart) i Francesc Trabal, dues de la ànimes d’aquest col·lectiu.

Al matí, les escoles podran seguir el Dictat Solidari a través de Ràdio Rubí. L’emissora municipal posarà veu a dos poemes de Joan Oliver obviant algunes de les seves paraules. L’alumnat haurà d’escriure aquests textos amb la major correcció possible, alhora que intenta esbrinar els mots que hagin estat silenciats. Els infants que els encertin entraran en un sorteig.

A la tarda, el Dictat Solidari es traslladarà a l’edifici Rubí Forma, on el conegut actor Pep Ferrer s’encarregarà de llegir un text humorístic de Francesc Trabal. L’activitat s’iniciarà a les 19 h amb una lectura a velocitat normal, que anirà seguida del dictat pròpiament dit i d’una nova lectura a velocitat normal. A continuació, el text es corregirà amb l’ajuda d’unes imatges i una persona del Servei Local de Català explicarà aquelles paraules i aspectes que puguin presentar més dificultat. Per tancar l’activitat, es farà un sorteig entre totes les persones participants.

Una activitat solidària
Coincidint amb el dictat, l’organització convida els participants a portar aliments de llarga durada, que es repartiran entre els beneficiaris de les entitats solidàries Càritas, Creu Roja, ASAV, Frater-Nadal i Rubí Solidari. Es demanen especialment llet, oli, pots de tomàquet, llaunes de tonyina, arròs, cereals, pasta, pots i llegums cuits.

L’any passat, una seixantena de persones van assistir al Dictat Solidari, en aquella ocasió centrat en l’obra de Manuel de Pedrolo.